• fiyatlar öyle bir yükseliyor, cebinizdeki para bir yıl içinde öyle bir eriyor ki siz bile inanamıyorsunuz ama bakıyorsunuz etrafta hiç zam haberi yok değil mi?

    satılmış medya zam haberi vermiyor da ak parti sadece buna güvenerek mi zamları yapıyor sanıyorsunuz, tabii ki hayır.

    adamlar neyi nasıl geçirecekleri konusunda master yapmışlar en ufak örneğiyle şeytanın aklına gelmeyecek numaralarından birkaçını açıklayayım bu vicdansız zalimlerin.

    2 yıl önce mesela boğaz köprüleri 3.50 tl idi, evet şu an kaç lira? 8.75 tl.
    köprüden geçen birçok vatandaşın haberi bile yok bu durumdan. nasıl mı?
    çünkü bu kallavi zammı yapmadan evvel, ödediğiniz ücreti gösteren gişelerdeki ekranları yok ettiler. yerin altına kaçak geçenleri yakalama sistemi kurma bahanesi ile bu ekranları da söküp attılar. şeytanın aklına gelmez ama bu adamların aklına gelir.

    mesela, 2 yıl önce taksilerde yaşlı, sakat, hasta insanlarımız taksimetre kaç lira yazdıysa binip gidebiliyordu. 4 lira, 5 lira, 6 lira vs... bu vatandaşını değil de taksici esnafından alacağı oyu düşünen hükümet naptı, taksiciler derneği başkanı denen adamla masaya oturdu, indi bindi olayı getirdi ve 3 liralık gitsen de 7 liralık gitsen de en az 10 tl vereceksin dedi. bunu bu hükümet yaptı, taksiciler yapmış gibi gösterdi. oldu bitti.

    ulan minibüslerde indi-bindi 2 tl istanbul'da. 1km'lik mesafe gidiyorsun 2 tl veriyorsun. nasıl oluyor minibüsçü esnafının oyunu kaybetmemek için bu adamların ayakta yolcu taşımasından istediği ücrete kadar almasına bu hükümet izin verdi, ne için oy için. geçenlerde bir tanesine 10 dk bekleme yapınca verdiğim parayı ver, gidip başka araca bineyim dedim. git kime şikayet ediyorsan et vermiyorum dedi. sabah işe yetişeceğim, zincirlikuyu'da 20 dakika paşa paşa bekledik bu orospu cocugu minibüsçü yüzünden. böyle rahat, böyle siki taşağına denk orospu cocukların vatandaşın gram değeri yok, kimsenin sikinde değil. vatandaş yolunacak kaz.

    şimdi sözlükte muz başlığı gördüm, yok kimse yiyemiyormuş da falan. bu vicdansızlar, başımızda oldugu günden beri et yiyen yok lan. et dediğin şey, altın, petrol gibi bişey oldu. eskiden de pahalı idi, herkeste birbirine geçirme kültürü yoktu.

    bu heriflerin bize 16 yılda öğrettikleri en iyi şey, nasıl çalışmadan köşeyi dönerim, müşteriyi nasıl ayakta öperim, bu malı buna nasıl çakarım kültürü oldu...

    bize 16 senedir gizli gizli geçirdikleri gibi.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap