• edit2: an itibariyle whatsapp grupları(bayağı çok grup var) ekşici tim tarafından troll’lenmek suretiyle imha edildi.

    öncelikle söylemeliyim ki ben mağdur değilim ama ortada büyük bir mağduriyet olduğu için aramaya inandım ve başlık açmaya karar verdim.

    bir çiftlik bank mağdurları whatsapp grubundan insanlar:
    ss1
    ss2 - kendi çalışanları olduğunu iddaa eden vatandaş
    ss3 - dolandırıldık muhtemelen(!)
    ss4 - 290bin liradan söz eden var

    haber linki

    --- spoiler ---

    gümrük ve ticaret bakanlığı, çiftlik bank incelemesini tamamladı. bakanlık, çiftlik bank'ın, tüketicinin korunması hakkındaki yasayı ihlal ederek piramit satış sistemi şeklinde kurulduğuna karar verdi ve cumhuriyet başsavcılığı’na başvurdu.
    --- spoiler ---

    bugün çiftlik bank incelemesi hakkında karar çıkmasıyla başlayan rezillik. çiftlik savcılığa sevk edilmiş.
    çiftlikten hiç bir açıklama yapılmıyor. bayiler ve çiftlikler kepenk kapatmış durumda, kullanıcıların dediğine göre, durum hakkında bilgi alınamıyor. 2 aydır ödemesi yapılmayan kullanıcılar çıldırmış vaziyette. biraz araştırdım ve insanların çıldırmış gibi bu gibi kolay para yöntemlerine para bastığını gördüm. kredi çekip 20-30 hatta 100 bin lira para basan var. yaptıklarının doğruluğu ayrı ama habere göre yarım milyar lira cukkalayan şirket sessizliğini koruyor.
    insanlar whatsapp, facebook grupları kurmuş, organize olmaya çalışıyor, bir teselli arıyor.

    25 yaşındaki çiftlik bank’ın sahibi mehmet aydın’ın yeri bilinmiyor, kimi arjantin diyor kimi bahama adaları...

    şirket kıbrıs temelli olduğu ve vergi ödemediği için devletin zora soktuğu da söyleniyor, anlayacağınız ağzı olan konuşuyor.
    conclusion:
    bana kalırsa kolay para sistemleri, özellikle sanal sistemler üzerinden para kazanmayı vaat eden sistemler tamamen güvenilmez ve risk alıp girdiyseniz bugünün geleceğini hesap etmeliydiniz. ama insanların zararlarını okuyunca kızmadım, üzüldüm. umarım, en azından, zararları giderilir ve onlar da akıllanır.

    edit: linkler eklendi, numaralar karartıldı
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap