1 entry daha
  • üstteki yazarın sorusuna cevaben..

    sol şeridin solundan kökleyerek gelen motorcu maldır. çünkü hayatını ve trafikteki diğer sürücülerin hayatını riske atmaktadır.

    lakin öyle bir durumda kimin haklı kimin haksız olduğu önemsiz bir konudur. durumun barındırdığı tehlikeyi analiz ettiğinizde, tam olarak sağ şeride geçmeseniz bile, şeridinizin sağ çizgisine yanaşarak, riskli işler yapan motorcuya geçmesi için alan bırakmanız;

    1. olası bir kazayı önleyecektir.akan trafikte kaza yapan bir motorcu daha büyük, ölümlü-yaralanmalı bir kazaya yol açabilir.

    2. böyle bir tehlike yoksa bile, kaza riskini azaltarak motorcuya kendi çapınızda bir iyilik yapmış olursunuz.

    böyle bir durumda şeridin sol çizgisine iyice yanaşarak motorcuyu engellemenin mantıklı bir hareket olduğunu düşünmüyorum. trafikte içinde bulunduğunuz durumda kim haklı-kim haksız analizi yapıp, haklıysanız kaza riski taşıyan hareketler yapmak yerine, haklılık meselesini bir kenara bırakıp "olası (ölümlü) bir kaza riskini düşürmek için ne yapabilirim" diye düşünürseniz, bence daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz. ölüm kapıyı çaldığında kim haklıydı kim haksızdı, kim sinyal verdiydi kim korna bastıydı gibi meseleler çok önemsiz kalıyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap