5 entry daha
  • çok güzel yer lakin çok bakımsız. belediye oraya buraya kendi reklamını yapan levhalar koymuş ama gediz nehrinin geçtiği kanallar içler acısı. su seviyesi zaten normale göre çok düşük. kanalların içi çöp dolu. her yer bira şişesi cenneti. köy merkezinde oturan köy ahalisi ve gençler bir el atsalar 1 günde tüm turistik yerler pırıl pırıl olur ama kimsenin o taraklarda bezi yok gibi. bu yüzden kıyı ege köyleri (muğla-izmir) ve iç ege köylerini birbirinden ayırıyorum. doğal güzellik olarak hepsi birbiriyle yarışabilir ama kıyı ege halkı çok daha dışa dönük ve çalışkan.

    her köyde olduğu gibi burada da çılgın motorcu gençler ve şahinle yüksek sesle müzik dinleyen elemanlar mevcut. insanın isyan edesi geliyor. iki dakika doğayı dinleyemiyorsunuz. bunun için kanyondan oldukça dışarı çıkmanız lazım. köy merkezinden başlayıp kız köprüsü istikametine doğru oldukça güzel bir yürüyüş parkuru mevcut.

    buraya biraz yatırım yapıp emek harcansa eminin çok daha güzel bir yer olur. zaten mangalcılar ve tofaşçı gençler hafta sonu ortalığı panayıra ve duman bulutuna çeviriyor hiç olmazsa buna bir düzen getirilmeli. turistik açılım hem adala'nın gelir kaynağını artıracaktır.

    her şeye rağmen adala çok güzel bir yer. burada hayat duruyor sanki. meydandaki kahveye oturup sağa sola baktığınızda yaşamın yavaşlığına özeniyorsunuz. meydanda oturup sağa sola selam veren amcaların yerinde olmak istiyorsunuz.

    benim tavsiyem imkanınız varsa kışın sonu ve ilk baharın başında hafta içi gitmeniz yönünde olur. hafta sonu da yürüyüş grupları ortalığı talan ediyor.

    kuş gözlem ve fotoğrafçılık için de oldukça güzel bir bölge.

    dönüşte tatar alabalık çiftliğinde balık yemeği ihmal etmeyin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap