5 entry daha
  • bu konu hakkında ben de birkaç bir şey söylemek istiyorum.

    öncelikle anlamadığım nokta bazı kişilerin ısrarla cinsiyet takıntısı olması. bunu yapan kitleler tamamen zıt ama temelde hepsi kafayı cinsiyetle bozmuş durumda.

    ilk olarak kabullenilmesi gereken şey birer hayvan oluşumuz ve buna bağlı olarak iki cinsiyete bağlı olarak evrimleşmemiz. bence bu tip tartışmalara başlamadan önce tarafların bu olguyu kabullenmesi gerekiyor. (bkz: transgender),(bkz: hermafrodit) bireyler de buna dahil herkesi sadece olduğu gibi kabullenmemiz gerekiyor.

    erkekler ve kadınlar biyolojik olarak birbiriyle uyumlu ve birbirine göre avantaj ve dezavantajları var. ilkel toplum yapısı da zaten bu avantajlara ve dezavantajlara göre şekillenmiş. bu gerçekleri önce gözardı edersek karşımıza çok saçma bir tablo çıkıyor ve ne yaptığının farkında olmayan tipler türüyor.

    ilkel olarak toplum yapımız böyle şekillenmiş olsa da şu anda modern toplumda işler değişmiş vaziyette. özellikle kadınların biyolojik rollerini beğenmemesi ve 'haklı bir biçimde' toplumda daha aktif bir rol almak istemeleri nedeniyle bir takım problemler ortaya çıkıyor. bunun doğurduğu en çarpık ideolojilerden biri için (bkz: feminizm)

    toplumda cinsiyet gözetmeksizin bütün bireylere aynı haklar ve imkanlar sağlanmalı ve yapmak istedikleri şeylere yönlendirilmeli. fakat toplumsal rolleri hiyerarşik yapıya oturtmak bunun önüne duvar örüyor. erkeklerin çoğunun mühendis olması kadınların engellendiği anlamına gelmiyor tam aksi erkeklerin mühendisliğe yatkın olduğunu gösteriyor ve bu kötü bir durum değil.

    insanların biyolojik avantajlarından faydalanmaları da toplum ve bireyler adına zararlı bir şey değil. bir kadın bir çocuk sahibi olduğunda kocasının çocuğa bakmasını isteyebilir ve bu bireyler arasındaki anlaşmaya bağlı. fakat bir kadının bebeğe daha iyi bakabilmesi (buna itirazı olan yoktur sanırım) nedeniyle toplumda kadınların büyük çoğunlukla bu rolü üstlenmesi bir eksiklik veya alıkoyma olarak algılanmamalı.

    sonuç olarak cinsiyetsiz toplum yapısından çok 'cinsiyetleriyle barışık ve özgür' bir toplum daha güzel olabilir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap