375 entry daha
  • "ideal bir r&b albümü nasıl olmalıdır?" sorusuna 1997 yılında butterfly'ı yayınlayarak "alın, işte böyle olmalıdır." cevabını vermiş efsane diva. diskografisinde nazar boncuğu bir veya iki albüm dışında kötü albüm olmamakla birlikte butterfly gibisini de bir daha ne kendisi ne de başkası yapabilmiştir. şahsen ikinci ve üçüncü sıramı aralarında paylaştıracağım daydream, bütünlük açısından; e=mc^2, duygu yoğunluğu açısından butterfly'ın gerisinde kalıyor. ha yanlış anlaşılmasın o albümler kötü demek değil bu, butterfly 10 üzerinden 9.5 ise onlar 8-9 falandır.

    eğer ki bir albümü yirmi küsur yıl sonra hala daha sıkılmadan dinleyebiliyorsanız ve melodiler hala tazeliğini kaybetmemişse o albüm zamanının ötesinde demektir. mariah, butterfly'da bunu o kadar güzel başarmış ki. tabi burda prodüksiyon da önemli bir rol oynuyor. özellikle seksenlerde çıkan albümlerin büyük bir çoğunluğu ve doksanlar albümlerinin bir kısmı altyapılar nedeniyle günümüzde acayip demode tınlıyor. o yüzden mariah'nın yanında walter afanasieff de bu kısımda büyük bir tebriği hak ediyor.

    iyi hoş dedik; yalnız mariah'dan tek ricam albümü rahat bırakması. kendisinin de, sanırım, favori albümü ve 2009 yılında memoirs of an imperfect angel ile bir nevi butterfly part 2 yapmaya çalıştı, olmadı. halbuki kendini yaratıcı anlamda serbest bıraktığı zaman the emancipation of mimi gibi, e=mc^2 gibi gayet kaliteli işler çıkarabiliyor. zaten şu sevilen albümün devamı fikrini kimse beceremiyor; madonna da mdna ile aynı boku yemeye çalıştı, o da beceremedi.

    şu sıralar ise, gelecek vegas konserleri ve asya/avustralya turnesinin yanı sıra yeni albüm üzerinde çalışıyor yanlışım yoksa. en son single i don't beklentilerimi karşılamamıştı; ama yeni albümden umutluyum nedense. artık kariyerinin bu aşamasında trendmiş, satışmış umursamadan istediğini yapabileceği bir dönemde çünkü. gerçi mariah hiçbir zaman trend peşinde koşan biri olmadı.

    not: butterfly'dan o yarım puanı the beautiful ones yüzünden kırdım. sevemedim bir türlü. yoksa reyize puanım 10/10 *

    not 2: butterfly ile janet jackson'ın the velvet rope'u artarda dinlenilirse kişinin r&b orgazmına ulaşma olasılığı %150 civarındadır.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap