45 entry daha
  • bu meyveden üretilen içeceği sıradan bir meyve suyu içer gibi içen ve hoşnut olan bir insan evladı var ise bu kişi çok şanslı bir insandır. bu mereti bilerek ve isteyerek içebilen bir insanın özel bir damak tadı vardır.**

    böbrek taşı düşürmeye yardımcı olduğu birkaç kişi tarafından söylendiği için; denize düşen yılana sarılır misali, bu zıkkımı da denemek durumunda kaldım. içmeden önce berbat bir tadı olduğuna dair uyarılar almıştım. başıma geleceklere hazırlıklıydım yani. henüz ilk bardağı içtikten sonra, gilaburu suyunun ev ortamında nasıl üretilebileceğinin formülünü keşfettim. gilaburu meyvesine bile ihtiyaç yok bu tarif için. kalemi kağıdı alın, anlatıyorum:

    yalancı gilaburu suyu
    malzemeler:
    - yoğurt
    - su
    - çorap

    tarifi:
    önce bir litre ayran yapın ve bu ayranı bir şişeye doldurun. şimdi bu ayranı bekleteceğiz. ne kadar mı? bir ay kadar bekletmek yeterlidir. tercihen buzdolabı dışında ve şişenin kapağı açık vaziyette olsun.

    ayranı yaptıktan sonra ayağınıza bir çorap giyin ve bu çorabı ayranı bekleteceğiniz bir ay boyunca ayağınızdan çıkarmayın.

    ayranın bir aylık bekleme süresi dolduktan sonra, çorabı ayağınızdan çıkarın ve ayran şişesinin içine atın. bu vaziyette ayranı bir ay daha bekletin. sürenin sonunda çorabı ayranın içinden çıkarıp suyunu şişenin içine doğru iyice süzün ki muhteşem içeceğinizin bir damlası bile ziyan olmasın.

    ev yapımı yalancı gilaburu suyunuz içmeye hazırdır. afiyet olsun. rengini tutturamadıysak da, lezzet olarak aşağı yukarı aynı tadı yakaladık, bu bizim için yeterli.*

    haziran 2018 itibariyle bu zıkkımın bir şişesine 20 tl verdim. iki şişe aldım, ne yapar? kırk yapar! sonuç ne oldu peki? taş düştü. lakin taşı düşüren gilaburu muydu, yoksa günler boyunca kanguru gibi zıplayıp litrelerce su içmemin etkisinden miydi, bilemiyorum. buna verdiğim parayla beş şişe bira alsaydım daha çok işe yarardı belki de.

    dipnot: gilaburu suyunu nefesimi tutarak içtim. bu nedenle tadını tam anlamıyla aldığımı söyleyemem. tadına dair bildiklerim, koca bir bardak gilaburu suyunu fondipledikten sonra nefesimi bıraktığım an hissettiklerimden ibarettir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap