• 2012-2013 yıllarında adını vermek istemediğim türki cumhuriyetlerden birinde yaptığımız çalışmada, o proje içinde yer alan firmaların birinin bu şekilde çalıştığına bizzat şahit oldum.

    gördüğüm ve duyduğum kadarıyla bu insan evlatlarına pek insan gibi davranılmıyordu. 2 vardiya çalışan 2 gruptan biri çalışırken diğerleri uyuyor, 2. grup dinlenmeye çekildiğinde aynı yatakları o grup kullanıyordu. bir yere taşırken* otobüse doldurulup perdeleri çektiriliyor ve gidiyorlar. tanıdığım kadarıyla çinliler çok da temiz değiller ama bu adamlar hijyen konusunda daha da sıkıntılıydı. makine - ekipman konusunda beni hayretler içinde bırakan işlere imza attılar. bizim vinç ile yaptığımız işleri adamlar kas gücüyle yapıyordu. bir bakmışsın 20-30 çinli gelmiş malzemeye zinciri, halatı bağlamış 1-2-3 hoooop çekiyorlar. bizim elemanlara siksen yaptıramazsın. yapmasınlar da zaten. manyak lan bu adamlar.

    işin asıl ilginç tarafı adamlar mutlu. artık çinde mahkumken nasıl bir durumdaysalar o ülkede benim aldığım paranın belki otuzda birine çalışıp benden mutlular. işlerini çok temiz yapmıyorlar ama diğer konularda yarışamayız. ülkemizde bu şekilde çalışma durumları şu anda nedir bilemiyorum fakat bu kadar işsiz varken piyasaya girmelerine izin verilirse neler olur göreceğiz.
hesabın var mı? giriş yap