• müslümanların geleceğe ümitle bakmalarını sağlayacak bir öngörü hatta belki de ifşaat!

    aslında ben türk aleyhtarligindan dolayı kendi istek ve arzuma göre almanları önceleyen "82 berlin 83 londra 84 washington" şeklinde bir tertip düşünmüştüm ama gidişat islam güneşinin batıdan hatta vahşi batıdan doğacağını gösteriyor, o yüzden "82 washington..." diye başlayan sıralama daha doğru.

    şimdi gelelim kaynağım ne sorusuna ve bu ifsaati istihrac ve istinbad yoluyla hangi kaynaktan çıkardığıma!?

    kaynağım sahih kaynaklarda geçen şu hadis:

    "müslümanlardan küçük bir grupcuk beyaz evi fethedecekler..."

    bazı yorumcular, rivayette bahsi geçen beyaz evin fethedilmesinin kisra'nin saraylarının ve hazinelerinin ele geçirilmesiyle tahakkuk ettiğini söylemişler, ancak resulullah efendimiz bu bilgilere vahiy ile muttali olduğu için geleceğe dönük başka olaylara işaret eden müsteşabih manaları da muhtevi olması muhtemel.

    şimdi asıl meseleye gelelim;

    rivayetin beyaz sarayın fethine işaret ettiğine dair çıkarımlarimizi yaptığımız deliller nedir?

    arapça metinde "beyaz ev" diye tercüme edilen ifade "el-beytu'l ebyad" şeklinde geçiyor ki, bu ibare ingilizce'de gevurlarin 'the white house" dedikleri bizim beyaz saray diye bildiğimiz binanın bire bir arapcasidir. hatta bugün modern arapça'nın diplomasi ve medya jargonunda "the white house" ifadesi arapçaya "el-beytu'l ebyad" diye tercüme ediliyor. inanılmaz bir olay değil mi? dahası da var, rivayetin farklı kaynaklarda bulunan değişik versiyonlarında da "el-kasru'l ebyad" terkibi geçiyor ki bu da türkçeye tercüme edildiğinde bizim de kullandığımız "beyaz saray"in motamot arapcasidir.

    kısaca rivayette "beyaz saray"a bir işaret var, sen onu ister kisra diye ister amerika diye yorumlarsin kişisel tercihin, ama günümüze de inkarı kabil olmayacak şekilde işaretlerin bulunduğu da göz ardi edilemez.

    tabiki bunların hepsi yorum, en doğrusunu mevla teâlâ bilir. sadece kişisel araştırmalarım neticesinde elde ettiğim bilgilerin ehli imana kuvve-i maneviye ve mücadele azmi vermesi ehli küfrun de belini kırması yolunda bir nebze katkıda bulunması. başka bir gaye yok.

    allah bizi o kutlu günlere ulaştırsin.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap