2 entry daha
  • ayrıca sayın ecevit çiftinin yazlık-kışlık sarayı oran adını verdiğimiz zenginlerin oturduğu bir sitededir. bu koca sarayın inanmazsınız ama en üst ve havadar olan kısmı ve tüm alanın tam 1/8 i sadece çiftin kişisel alanıydı. işte o muhteşem saray

    sarayın diğer alanlarında "komşu" adı verilen devlet çalışanları ve "vatandaş" adı verilen yüksek yetkilerle donatılmış, zamanın başbakanı olan ecevit'e eş değer haklara sahip bir kısım insan ikamet ederdi.

    ecevitin sayısız hepsi satın alınmış, ancak sadece tek adama sadık danışmanları bu katta kalırdı. ecevit sarayın bu muazzam kısmında ikamet eden danışmanlarına ayıp olmasın diye kitap derdi.

    ancak bu müsrif kişi, bir süre sonra kapris çıkarıp "bu kat bana yetmiyor benim giriş katında oturmam lazım" demeye başladı ve danışmanları ile birlikte daha ferah olan giriş katındaki 1/8 lik alana taşındı. eski 1/8 lik alanını da aile içinde kalsın, yabancıya gitmesin diye "damadı" recai birgün'e verdi.

    --- spoiler ---

    bülent ecevit-rahşan ecevit çifti 26 yıl boyunca ankara oran’daki evlerinde oturdular. evin dördüncü katta olması ve binanın asansörünün olmaması, bülent ecevit’in sağlığı bozulunca önemli bir sorun oldu. bunun üzerine ecevit çifti oran sitesinde bulunan ve giriş katında yer alan başka bir daireye taşındılar. bülent ecevit son günlerini, dört bir yanı kitaplarla dolu yeni evlerinde geçirdi. 26 yıl boyunca yaşadıkları ev ise koruma müdürleri recai birgün’e bağışlandı.

    --- spoiler ---

    kaynak ve devamı

    işte böyle saray, şatafat düşkünü, liyakata önem vermeyen, sadece eşini dostunu kollayan, ingilizce bile bilmeyen bir başbakandı bu adam. neyse ki necip türk halkı ilk seçimde kendisine gereken dersi verdi, hem uçan sarayı, hem çok katlı gösterişli sarayını hem de başbakanlığını hakeden bir insana devretti.

    bu kişi zarif kişiliği ve nezaketi, bilgisi ve görgüsü ile içinden çıktığı halk tarafından hemen kabul gördü ve ülkeyi yıllarca layık olduğu gibi yönetti.

    bu halkla ne kadar övünsek azdır.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap