7 entry daha
  • 23 eylul 2005'de resmi acilisi yapilan kampus.

    yurtdisindaki cogu universitenin bir kac yerde kampus acarak verdigi egitimi ufak bir bolge ile degil daha genis bir bolgede daha cok kisiye yansitmasi amaclanir. universite, sadece meslek egitiminin verildigi yer degil aksine gerek kampusunun (veya binasinin) kuruldugu bolgeye gerekse de cesitli iletisim araclari kullanarak ulasabildigi kadar toplumun tum katmanlarina, kendisinin urettigi degerleri (bkz: sosyal)(bkz: akademik)(bkz: kulturel) katmayi amaclar; bircok universitenin kurulus amacinda da buna benzer kelimelerle bu gaye tanimlanmistir.

    tarkan konseri duzenleyerek konser bileti alanlara kampusunun kapisini acan ama onun yaninda kendi topluluklarindan (diger universitelerdeki ismi icin (bkz: klup)) birisinin amator olarak duzenledigi bir etkinlige katilmak icin kampuse girmeye calisan ogrenci velisinin karsisina jandarmayi cikartan bir okuldur, odtu. bu sebeple cok bilinmeyenli denklemler icerisinde ogrencisi, mezunu, yoneticileri, teknokent sermayedarlari ile kavrulup gider, cogu zaman da topluma dair gorevleri oldugunu unutur, odtu.

    kampuse kimler girebilir;
    imkanlarin ve uretilenlerin kimlere ve hangi yolla paylastirilacagina kimler karar verir;
    kampuste uretilen aslinda nedir;
    ureten var midir;
    uretenin topluma ilgisi var midir;
    uretilenin toplumla ne kadar ilgisi vardir;
    toplumun uretilenlere ne kadar ilgisi vardir;
    baslibasina bir bilinmeyendir bunlar ama kuzey kibris kampusu ile uretimin yayilmasi, kimi alanlarda uretimin artmasi** adina arti bir gelisme olacagi kesindir.
    kesin olmayan seyler icinse; odtunun kibris kampusunun guvenligini de jandarmanin mi saglayacagi, o kadar parayi verip de okula gelenlerin jandarmadan rahatsizlik duyup duymayacaklari jandarma defol universiteler bizimdir sloganina rum kesiminden milliyetcilerin de katilip katilmayacagidir.

    universiteler tum topluma olan gorevlerini bazen aksatsa da devletin diplomatik islerine hizmet etmekte kusur gozetmezler;
    (bkz: 22 eylul 2005 bogazici ermeni konferansi).
    (odtu'nun ankara yerleskesine basvuracak bashkortostan, bosna hersek, ukrayna, moldovya, dagistan, karacay cerkezya, makedonya, mogalistan ve turki devletler ogrencilerine turk ogrenci muamelesi yapip ucretleri turk ogrenci tarifesinden* almasi )
    turkiye disindaki ulkeler tarafindan ne yazik ki taninmayan bir ulkenin topraklari uzerinde bir kampus insa ederek asil amacinin uretimini arttirip bu uretimini toplumun daha genis bir kismina dagitmak, onlarin erisimine acmak degil de devlete diplomatik koz yaratmak oldugu dusuncesini akla getirmektedir.

    onbinlerce mezunu, yerlesmis bir egitim sistemi, 70milyona dagilmis iyi-kotu bir unu, akademik basarilarindan dogan yurtdisindaki taninirligi ve bilinirligi, tum tartismalara ragmen turkiyeye verdigi teknokent kurma cesareti ve bu konudaki oncul rolu ve bu bolgeden elde edilen belgeli belgesiz trilyonlari asmaya baslayan arti deger ile gittikce guclenen butcesi, mensuplari ve butun bunlarin kibrisa akitilmasinda tereddut etmeyen idareceleri sebebiyle, bu kampus, uluslararasi kibris sorunun artik dahili bir ogesidir.

    turkiye, odtu, kibris ve o yorenin halki icin olumlu-olumsuz gelismelerde onemli bir parametre halini kisa surede alacak bir yerleske.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap