4 entry daha
  • gerçeği yansıtmayan genelleme.
    fakat cinsiyet ayrımı olmaksızın, evcil hayvan olarak, kedilerin köpeklere göre daha popüler olduğunu görüyorum ben. sosyal medyada olsun, çeşitli ürün tasarımlarında olsun, kedilere daha çok yer veriliyor. en basitinden kedili pijama takımı rahat rahat bulunabilirken, köpekli pijama takımı bulmak cidden zor. en fazla snoopy'li falan bulunuyor. (derdime bakar mısınız) ama sahiden bazen sinir oluyorum. herşey kedili köpekli hiçbir şey bulamıyorum.
    kedilerin daha popüler olmasının tek sebebi de insanların çoğunun tembel olmasından kaynaklanıyor sanırım. köpek bakmak enerji ister, her gün 3 kez yağmur çamur demeden tasmayı kapıp dışarı yürüyüşe çıkmayı gerektirir, emek ve ilgi ister. kedi öyle mi, koy yemini suyunu, bir köşeye de kumunu, uyuz uyuz dolap tepelerinde, sağda solda soğuk soğuk sinsi sinsi takılsın, gözünün içine baka baka, hain hain raflarda duran ıvır zıvırı devirsin kırsın, etrafı pis pis süzsün falan... bir hafta eve uğrama kedinin umrunda bile olmaz. köpek arkadaştır, samimidir, içtendir, neşeli hayvandır ve de sürü hayvanı olduğundan ailesine, yakınlığa ihtiyaç duyar o yüzden de daha zahmetli tabii, çocuk gibi.
    ben kedici kadınlardan değilim mesela köpekleri seviyorum. kedilere de aslında biraz uyuz oluyorum. o bakışları, kıvrıla kıvrıla tuhaf hareketleri bana çok itici çirkin geliyor.
    zahmetsizliğinin haricinde, kedi seven insanların kedilerde, kendilerinde mevcut olan özellikleri gördüklerini düşünüyorum. çünkü insan kendi gibisini sever.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap