8 entry daha
  • doğu akdeniz savunmamız libya dan başladığı için sahipleri tarafından üzerimize salınmış itler. önce türkiye niye libya da ne yapmak istiyor onu konuşalım.

    türkiye libya mevcut hükümetinin libyaya hakim olmasını istiyor. sebebi ise libya ile kıyıdaş olmamızdan ötürü akdeniz'de karşılıklı meb (münhasır ekonomik bölge) ilan etmek istiyoruz. böylece yunanistan ın ve "bazı" batı ülkelerinin doğu akdeniz'e gelmesini biraz engellemek, siyasal ve ekonomik çıkarlarımızı daha doğrusu haklarımızı savunmak istiyoruz.

    türkiye karşıtı cephede kimler var. yunanistan mısır g.kıbrıs bae açık olarak karşıda israil abd dolambaçlı yoldan karşımızdalar. yanımızda kim var hürmüz boğaz'ı pasifize edileceği için katar, bir nebze rusya. ingiltere ne müttefik ne açık düşman.

    türkiye, mevcut yönetenlerin haricinde bağımsızlık mücadelesi veriyor, bağımsız bir dış politika izleniyor. doğu akdeniz de ki haklarımızı savunmaya çalışıyoruz. ve asla taviz vermememiz gerekiyor. taviz verdiğimiz anda antalya mersin körfez'i dışında gemi yüzdüremeyiz. kanıtlanmış 13 trilyon dolar doğalgaz ve petrol rezervleri bulunan doğu akdeniz de ki haklarımızdan vazgeçmiş oluruz. belki bizler sıkıntı yaşarız ama bizden sonraki kuşağı köle yapmak istiyor bu emperyalistler.

    direnin.
    arkanızdayız

    yaşasın tam bağımsız türkiye.

    edit : imla ve bazı faydalı linkler

    mavi vatan isminin yaratıcısı (bkz: cem gürdeniz) den
    1-derhal savaş dahil her türlü karar için yetki verilmeli

    2-doğu akdeniz uyanışı

    3-mavi vatan, doğu akdeniz, kıbrıs gerçekleri

    4- benim en beğendiğim ve hep doğruları bilen karasakal dan muhteşem 2 doğu akdeniz ve kıbrıs floodu

    a-doğu akdeniz denkleminde türkiye'nin yeri nerededir

    b-türkiye'nin dış siyasette güncel konumu

    5- doğu akdeniz ile ilgili karşılaştığım güzel bir bilgisel daha
    doğu akdeniz'de ne oluyor

    bu belirttiğim insanların hiçbiri kahin değil, bende öyle. insanlar araştırıyor. bir yerlerden bazı bilgilere ulaşıyorlar. hepsinin doğru olmasına imkan yok. bizim yapmamız gereken olabildiğince kaynağı okuyup, karşılaştırıp, bize sunulanı değil sunulmayanı görmeye çalışmak ve bağlantıları kurabilmek. benim tek yaptığım bu...
327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap