74 entry daha
  • her evde bulunabilen karbonat paketlerinin kullanım alanı oldukça geniş.
    kurabiye, poğaça, lokma, kek, ekmek yapılışında sodyum bikarbonat yoğurt/ sirke ile karıştırılır, ya da "söndürülür" bu şekilde hamurun kabarması sağlanır.
    az su ile karıştırılıp sürüldüğünde doğal deodorant olarak, sinek ısırıkları için kaşıntıyı hafifletmek adına, toksinleri bertaraf edici etkisi var. boğazımızı üşütüp bademciklerimiz şiştiğinde, nezle olduğumuzda karbonatlı gargara veya buhar banyosu (kabın içerisine sıcak suya bir kaşık karbonat karıştırılıp havlu yardımıyla buhar çekilir). küvette spa etkisi için karbonat ile elma sirkesi suya karıştırılır, üstelik kanalizasyon için doğal temizleyici.
    bebeklerin pamukçuk denen ağız yaralarında etkilidir karbonat. direkt sürüldüğünde iyileşme çok kısa sürede olur. nasırları yumuşatmak için bol karbonatlı suda bekletmek, diş macunu olarak doğal beyazlatıcı etkisi inkar edilemez. lavabo temizliğinde, tavandaki sarı lekeyi bir miktar sodayı bir iki kaşık çamaşır suyu, su ile karıştırıp temizleyebiliriz. mide ekşimesinde yarım su bardağı suya bir çay kaşığı soda (karbonat) karıştırıp içmek rahatlatır. hatta liste burada bitmez;)
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap