3 entry daha
  • ilaç sektörünün kurduğu çirkin ticari çarkın yanında yok hükmündedir.

    bugün hiçbir hastalığın tedavi edilmediğini, “semptomatik” tedavi adı altında kimyasal bileşenleri insanlara zerk ettiklerini bilmek çok daha acıdır. burada bahsi geçen olay köylü kurnazlığının bir çeşididir. asıl mevzu daha da ileride ve çok sarsıcıdır.

    tansiyon konusunu ele alalım.

    yüksek tansiyon “hastalığına” yakalanan bir kimse, doktora başvurur. göğsünde basınç, ağrılar ve diğer semptomları tarif eder. farmakolojik eğitim almış olan doktorumuz ise, yüksek tansiyon şikayeti ile gelen hastamıza “ilaç” yazar. hastasına “size verdiğim ilaç bir tedavi unsuru değil, geçici bir çözümdür. bu ilaç ile kazanacağınız zamanı, hayvansal gıdaları tamamen keserek, tuz, şeker ve unlu mamüllerden uzak durarak değerlendirip, bu hastalıktan kurtulabilirsiniz” demez. birkaç doktor “tuz” tüketmeyin der ve hepsi bu kadar.

    sonra zaman içerisinde “tuz” tüketmese dahi, hasta ateroskleroz ile birlikte tam tıkanmalı bir kalp krizi yaşar. şanslıysa eğer, kalbi pil takılmasını gerektirecek kadar ölmez.

    şimdi bunun sorumlusu kimdir?

    hasta cahil olabilir. tıbbi verileri edinmek zorunda değildir. doktor bu yüzden vardır. yani “hasta araştırma yapsaymış” gibi bir argüman burada çalışmaz. öyleyse doktor olmanın bir manası kalmaz.

    burada sorumlu olan net bir biçimde doktordur.

    bizim doktorlarımız kusura bakmasınlar ama; ilaç satan birer tüccara dönüşmüş vaziyettedirler.

    edit : tüccar kardeşlerim sağ olsun, mesaj kutumda detaylıca tartışıyoruz. çok sayıda mesaj geldiği için editleme gereği duydum. ilgili girdide bahse konu olan şey "beslenme" ve "yaşam tarzı" nedeniyle tansiyon problemi yaşanmasına karşın, doktor kardeşlerimizin sadece "ilaç" ve "tuz" demesine yapılan eleştiridir. insanlar çeşitli nedenlerden ötürü tansiyon problemi yaşayabilirler. ek olarak; ilgili girdide "tedavi" edildiğini sanan hastaların, ilaçlarla "tedavi" edilmediği de anlatılmakta ve "ilaç" denen şeyin, "zaman kazanmak için kullanılan bir ajan" olduğu vurgulanmaktadır. siz hastaya ilaç vererek "tedavi" beklentisine "karşılık" vermiş olursunuz. oysa yapılması gereken "ilaç" verip, "tuz" demek yerine; ateroskleroza neden olan tüm etkenleri hastanın hayatından çıkartması gerektiğini anlatmaktır. amaaan kim uğraşacak hacı.

    önemli edit : #94346415 güncel kalması ve destek görmesi adına yardımlarınızı esirgemeyiniz.
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap