623 entry daha
  • 82. yaşı kutlu olsun kendisinin.

    asıl ismi, bildiğiniz üzere fahrettin cüreklibatır. doktor. derece ile istanbul üniversitesi tıp fakültesini kazanıyor. askerliğini de yedek subay olarak eskişehir'de yaparken, halit refiğ tarafından keşfediliyor ama asker olduğu için oyunculuk adına izin alamıyor. askerlik bitip, uzmanlık eğitimi yaparken para lazım olduğu için tekrar refiğ'in yanına gidiyor ve oyunculuk kariyeri başlıyor.

    ismi afişe sığmadığı için cüneyt gökçer' in cüneyt ismi ve ramazan gökalp arkın'ın soy ismi ile cüneyt arkın oluyor. cüneyt gökçer çok büyük bir tiyatro ustası, ramazan gökalp arkın ise sadettin kaynak'ın besteleri ile bir çok şiirini dinleyebildiğimiz bir şair.

    medrano sirkinde binicilik eğitimi karşılığında çalışıyor. filmlerindeki hareketlerinin çoğu bu sirk çalışmasına bağlı.

    yeşilçam tarafından artık aranan oyuncu olması yüzünden eşi ile evliliği yürümüyor. boşanıyor.

    karaoğlan rolü için suat yalaz'a gidiyor. aksiyon için uygun değilsin diyerek reddedilince buna içerleyip, karşısına malkoçoğlu filmini koyuyor. beğenilince iranlılar ile ortak film çeviriyor. ünü yayılıyor.

    james bond rolü için teklif yapıldığı ve cüneyt abi'nin istemediği söylenir. kimisi dil yüzünden der, kimisi cüneyt abi o ruhu bulamadığı için der ama cüneyt arkın ve james bond birbirine uzak olmayan bir ikili olmuştur zamanında.

    malkoçoğlu serisi sırasında çok fazla kaza geçirdi. 4 kaburgasi kırıldı. kafa travması geçirdi ve komada kaldı. eli koptu ve dikildi. bundan başka birçok filmde kırık ve çıkık içeren yaralanmalar yaşamıştır.

    uluslararası alanda yayınlanan filmlerinde george arkın, lee arkın, steve arkın, john arkın ismiyle afişlerde yer almış, iran coğrafyasında ise fahrettin ismiyle bilinmiştir. hem menajersizlik, hem yabancı dil bilmemek nedeniyle uluslararası alanda çok daha büyüyen bir isim olamamıştır.

    oyunculuk ile 2 altın portakal kazanmıştır. bir de yaşam boyu onur ödülü vardır.

    11 farklı türde film yapmıştır. bilimkurgu da vardır. western de. duygusal da vardır. politik de.

    filmlerinde ölmezdi. ölürse ya tekrar kendi gibi olan oğlu ile geri gelir ya da ayakta ölürdü. düşmanı onu yere seremezdi yani.

    yeni yaşı tekrardan kutlu olsun. battal gazi, malkoçoğlu, kara murat, vatandaş rıza ve diğer ölümsüz karakterin sahibine...
2298 entry daha
hesabın var mı? giriş yap