• modaya ayak uydurup, 4 adet ekran kartı yatırımı yaparak başladığım, eğlence.

    4 adet kartla başladığım macerama 46 adetle devam ediyorum, evet kazandırıyor.
    4 yıl sonra gelen edit: arkadaşlar madencilik serüvenime 1 yıl önce son verdim, yoruldum ve kazandım. bıraktığımda 600+ ekran kartından oluşan bir madenim vardı, 1 yıl önce tüm ekipmanlarımı sattım. en son ödediğim elektrik faturası 28000 tl idi. 3 yıl boyunca kazdım. kabaca belirtmek gerekirse tüm ekipmanın parasını elektrik paralarının toplamının 3-4 katını kazandım . emek de harcadım ve belirttiğim gibi yoruldum.
  • gecmise bakildiginda surekli artisda olan grafige ragmen son zamanlarda populerlesmesi ile yasaklanmasi hic de uzak bir ihtimal olmayan para biriminin madenciligi
  • yardım rica ettiğim konudur. claymore programı düşüp duruyor. nasıl stabil hale getiririm. lütfen yeşillendirin.
  • ethos distro ile çok kolay bir şekilde yapılabilen madenciliktir.
  • bir sevindiren, bir üzen altcoin eth'nin üretilme şeyisidir. 48 kart ile devam ettiğimiz zorlu sıcacık bi meşgaledir.
  • 13 kart ile başladığım serüvene 23 kart ile devam ettiğim şeydir. evet kredi ile anca bu kadar arttırabildim. bir tavsiye, kredi ile girmeyiniz.
  • geçen sene olsa , milyon dolarlik kredi ile girilmesinde hicbir sakinca olmayan ama artık kredi ile girilemeyecek, gecen sene girenin 3x yaptigi sistem.
  • dm dolup taşmış, tabi eth fiyatı fırlayınca. şu an makinelerimi çalıştıramıyorum bakım yapmam lazım. pazartesi günü çalıştıracağım. muhtemel getiri aylık 1 eth olacak gibi.
  • 1 kart ile başladığım serüvene 2000 kart ile devam etmekteyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=9q3ixyclbi8
  • 1 ocakta 3,86 p olan zorluk seviyesi 31 mart itibariyle 6,36'ya ulaşmış durumda. 3 ayda yaklaşık %65 zorlaşan, yani eth fiyatı sabit kaldığında %65 getirisi düşen bir yatırımdan bahsediyoruz.

    zorluk seviyesi hızla artmaya da devam ediyor. yani hala yeni madenciler giriş yapıyor. zorluk seviyesindeki artışla eth fiyatı arasında pozitif bir korelasyon var doğal olarak. 1 ocakta eth 730 dolarken 31 martta 1850 dolar olmuş. 3 ayda yaklaşık %150 prim yapmış.

    bu işin bu karlılıkta devam edebilmesinin tek şartı eth fiyatının bu şekilde ya da en azından artan zorluk seviyesinin üzerinde prim yapmaya devam etmesidir. o da bir şekilde bir yerde mutlaka bir düzeltmeye gidecek. beklenen düzeltme beklendiği gibi büyük olacaksa fiyatla arası bir hayli açılan 200 günlük ortalamaya ulaşmaya çalışacaktır bir şekilde. o da şuanda 1000 doların biraz altı. bu seviyeler madencilere fiş çektirecek seviyeler.

    diğer bir engel de bu temmuz ayında gelecek olan eip-1559 güncellemesi. bu güncellemeyle birlikte blok başına ödül %30 kadar düşecek. yani kafadan madencilik gelirleri 1/3 azalacak.

    buradan bir yere bağlayacaktım ama gece gece unuttum :) en azından şunu söyleyeyim; hala deli gibi saçma sapan fiyatlarla kart toplamaya çalışanlar, kredi falan çekip bu işi yapmayı düşünenler, en azından kart kıtlığı bitip de fiyatlar normalleşmeden (oda zor gözüküyor şimdilik, başka bir konu) çok çok temkinli olsunlar.
hesabın var mı? giriş yap