• bazı kurumların, o kuruma gelen konuklara teşekkür yerine plaket ya da sertifika vermek yerine yaptıkları eylem. bu kurumlar, gelen konukların adına fidan bağışı yapıyorlar konuklara o bağışın belgesini veriyorlar. pek hoş. çok kıymetli.
  • insanlığa hizmettir. bakın sadece ülkeye demiyorum, tüm insanlığa bir hizmettir.

    bir şeyler daha karalayayım editi:

    yapandan, yaptırandan, aracı olandan allah razı olsun. iyi ki varsınız.

    kimi insanları teşvik etmek için şunu da yazayım:

    “kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”.
    (ahmed b. hanbel, müsned, ııı, 184, 191)

    “her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı allah tarafından mükâfatlandırılır. herhangi bir canlı ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır.”
    (münavi, feyzu’l-kadir, 6/39)
  • gençler referansımla üye olun fidan bağışı yapılmasını sağlayalım. bu ayın sonunda bitiyor
    referans linkim: https://benderimki.com/…id=ak urx0ihmugwom1kevl6g==

    detaylar burda: http://blog.benderimki.com/…-yila-ozel-umut-ormani/
  • tema vakfi araciligiyla sevgilinizle dikili bir agaciniz olabilir. sevgililer gununde solacak ciceklere yatirim yapacaginiza bir fidan dikin.

    https://twitter.com/…tatus/1228332299852361730?s=20
  • bugün mansur başkanın twitter hesabından öğrendiğim bir başka platform. fidan bağışına katılmak isteyenler için:

    yeşilin başkenti fidan bağışı web sayfası
  • insanoğlunun neslini devam ettirmesi adına yapılabilecek en anlamlı davranışlardan biridir.
    maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. bunun bir örneğini dün başlayan manavgat yangını gözler önüne seriyor. onlarca canlı hayatını yitirdi . yaşam alanları yok oldu ve tehlike hala devam ediyor. son derece yıkım veren bu durum karşısında yapmamız gereken çok şey var. bunlardan bir tanesi de fidan dikmektir.
    doğanın bize cömertçe sunduğu hediyeleri düşünürsek karşılığını fazlasıyla vermeliyiz.
    yaşanan her olayda başkalarını suçlamak en kolay insan davranışıdır. kaçmadan, hayıflanmadan yeterince sorumluluk almak ve bunun için elimizden geleni yapmak herkes için en faydalı davranış olacaktır.
    ***her kurban bayramında bir hayvan katletmek yerine aynı bedelde fidan bağışlamak ya da dikmek insanoğlunun kendine ve geleceğine yapacağı en güzel yatırımdır.
  • her orman yangınından sonra gündeme gelen olay. benim de üç farklı şehirde bizzat fidan dikmişliğim, çeşitli kuruluşlara bağış yapmışlığım var fakat bu son yangın sonrasında gelişen fidan yardımı kampanyalarının hiçbirine katılmayı düşünmüyorum. insanların niyetleri güzel anlıyorum fakat benimdiktiğim fidanların yarın, 5 yıl sonra, 10 yıl sonra tekrar yanmayacağının hiçbir garantisi yok. tabi ki ''acaba yanar mı?'' kafasıyla bakmamak gerekir biliyorum fakat devletin de artık çok sert önlemler alması gerekiyor. bu şartlar sağlanmadan vatandaşın fidan dikmesini tek başına yeterli bulmuyorum. ihmal kaynaklı yangın çıkartanlara bile çok ağır cezalar verilmeli, kundakçıların ise direkt sınır dışı falan edilmesi gerekiyor. bu önlemler fidan dikmekten en az 2-3 kat fazla önem arz ediyor benim nazarımda.
  • herkesin en azından bir fidan bağışı yaparak ormanların yeniden oluşumuna yardım etmesi gerekir...

    fakat, bağıştan önce yangının söndürülmesi için gerekli ekipmanların ve yangından korunmak için gerekli koruyucu giysi yardımı büyük önem taşıyor...
    elimizden gelen her şeyi yapma zamanı, geleceğimiz yanıyor....
hesabın var mı? giriş yap