• küçükçekmece yanyolun hemen başlangıç noktasındadır. içeride kaldığı için e-5 ten görünmez. aslında burası garip dede dergahıdır. yalnızca türbe yok yemekhane, hediyelik eşya dükkanı, kurban kesimhanesi, cem evi, dershane falan var. özellikle cuma ve haftasonları bol bol lokma dağıtılır. lokma sahiiplerinin isimleri ve saati bildirilir.

    komşusu açken tok yatmayan insanlar burada paylaşımlar yapar. yemekhanenin haricinde, bahçede ikramlarda bulunanlar olur.

    bence camilerde de bu tip halkı bütünleştirme, kaynaştırma çalışmaları yapılmalı. yalnızca kuran kursu ve bunun yatakhanesi olmamalı. cumayı veya bayram namazını kılıp çıkıyoruz. pek çok camide kütüphane, kuran haricinde bir kurs, evsizler için yatakhane yada aş evi gibi bir olay yok.

    amerika'da olduğum dönemde de gördüm. kiliseye gidip gece yatabiliyor, mutfağından yararlanıyor, bağışçıların bıraktığı yiyecekleren ve giyeceklerden alıyorsunuz. duş bile var. kilisenin bu durumunu camilerde de yapalım dediğimde "onlar misyoner" deniyor. iyi de vatandaşa hizmet de sağlıyor. biz de islamiyet misyoneri olalım o zaman.
  • metrobüs ile ulaşım "küçükçekmece durağı"nda inilerek yapılmaktadır. e5 yanından avcılar istikametine doğru 200 mt. yürüme mesafesindedir.
  • "çorum’da vatandaşların dilek dileyip, dua ettiği yaklaşık 100 yıllık ‘garip dede’ türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. yapılan kazıda, türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı."

    https://arkeofili.com/…-dua-edilen-turbe-bos-cikti/

    gerçektende adı gibi garip bir dede olmalı çekip gitmiş...
  • geçtiğimiz gün ziyaret ettiğim alevi-bektaşi inanç toplumu tarafından kutsal kabul edilen ziyaretlerden bir tanesi. küçükçekmece sahilinde bulunmaktadır. içerisinde cemevi, konferans salonu, morg, yemekhane, dershane vb. yerler bulunmaktadır. geniş ve ferah bir bahçesi ve bu bahçede oturan canlarla gerçekten ruhumun temizlendigine inandım.

    hak ziyaretimizi kabul etsin.
hesabın var mı? giriş yap