• istrelyaya çekilen, istrelya cundasına kadar çıkan, güverte üstünde çarmıklara kadar uzanan flok.
  • (bkz: cenova)
  • winterbottom'un yeni filmi; geriyor insanı. filmin tek artısı cenova'nın dar sokakları...

    not: filmin yarısında kalkmaya karar verdim; ama sırf kararımın haklılığını görmek için sonuna kadar bekledim.
  • winterbottom'in eskilerine gore cok carpici olmayan filmi. don't look now ile tema benzerligi var ama baska pek alakasi yok. o bir gerilim filmi iken burada gerilim ogeleri drami guclendirmek icin kullanilmis. acimasiz bir film degil, ailecek izlenebilir.
  • zayıf bir michael winterbottom filmi.
  • denizcilikte flok yerine çekilen çok daha büyük bir flok.
  • sakin bir akşamda evde izlemek için çok çok güzel bir film.
    insanda tuhaf bir huzur duygusunu hafif bir gerilimle harmanlıyor.
    mary'i oynayan ufaklık inanılmazzz başarılı. kelly de bir o kadar güzel, cenovanın hem güneşli, hem gölgeli dar sokakları filmin verdiği duyguyu acayip tamamlıyor.
    direkt içine giriceriyorsunuz filmin. bir de ana-baba olmak ne zor şey onu bi kere daha hatırlayıp tırsıyorsunuz.
  • ruha iyi gelen bir charles atlas eseridir. aynı zamanda up in the air filminde de kullanılmıştır.
  • almanca cenevre anlamina gelen "genf"i animsatan bir italya ilidir. italyadan isvicreye dönmek isteyen ve italyanca tek cümle dahi anlamayan arkadasim herhalde cenevrenin italyancasidir diyerek genova'ya giden ilk trene atlamistir. vardiginda isvicreye degil italya topraklarindan hala cikamadigini gördügünde kendisini dumura ugratan sehirdir ayni zamanda. bu arada cenevrenin italyancasi (bkz: ginevra) dir.
  • geçen yaz tam olarak 1 ay kaldığım italyanın liguria bölgesinde bir şehir. öncelikle efendim gitmeden önce italyan arkadaşlarımdan edindiğim izlenimler hiç hoş değildi, hatta italyanın en kötü şehri olduğunu söyleyenler bile oldu. ancak (bkz: workaway) den diğer hostları pek gözüm tutmadığı için ben yine de bu riski alarak güzel mi güzel bir hostelde iş imkanı yakaladım. genovaya gelirsek, açıkçası evet roma, hatta napoli kadar güzel bulamadım ancak genovayı konum olarak çok olumlu buluyorum. fransa ve isviçreye yakınlığı avantaja çevrilebilir. ayrıca şehir merkezinin eksi yönüne gelirsek: ben pek genç nüfus göremedim arkadaşlar. hostelde çalıştığım için tabiki hep genç nüfusla muhattaptım ancak hostel dışında pek rastlamıyorsunuz. artı yönü: çevresinde harika köyler barındırıyor olması. (bkz: bocadasse) (bkz: camogli) (bkz: bogliasco) ve tabii ki (bkz: cinque terre). cinque terreye trenle yaklaşık 1,5 saatti diye hatırlıyorum 2 de olabilir. dediğim gibi evet şehir pek eğlenceli olmayabilir ancak bulunduğun konum sebebiyle tercih edilebilir.
hesabın var mı? giriş yap