• (bkz: duckduckgo)
    kullanın, kullandırın efenim.
  • bunlar hep bing 'in yandex in oyunları google candır
  • google işlevini kaybetmez, merak etme, ama söylediklerinde haklısın, seo çalışmalarını biraz daha geliştirmeleri şart, kullanıcıyı önemsiyoruz diyor ama sanırım bizim ülkemizin kullanıcını önemsemiyor. anahtar kelimeleri kullanan siteleri eğer mantık çerçevesinde kullandırmamışsa spam olarak algılamalı.

    reklam konusunda biraz daha az reklam alsalar daha iyi olur, haritalar konusunda da dikkatli olmaları şart. adam yolun ortasında işletmesi varmış gibi, konum koyuyor ve google bunu yiyor.

    yapılması gereken haritalar elden kesinlikle geçmeli, vergi numarası olmayan işletmelere izin vermemeli. ikinci şubeyi koymak isteyen işletme, yine yasal bilgilerini girmeli, aksi takdirde haritalar çöp olur.
  • arama sonuçlarının yarısında sahte bağlantılar çıktığı için katıldığım durum
  • cahil beyanı. ayrıca google amca ne ya? nerden amcan oluyor emenikeyim? beyefendiye beyin okuma sensörü gönderelim.
  • google bozuluyor değil de, artık çağa ayak uydurmakta zorlanıyor diyelim. verilen örnekler hep google'ın daha da iyileştirmek için geliştirdiği algoritma ve altyapıların manipüle edilmesinden kaynaklanıyor. google'ın hatası (muhtemelen tatlı reklam geliri nedeniyle) manipüle/abuse edilen algoritmayı güncellemekte geç ve isteksiz davranması.

    sonuçta bu arama motorunu yapmakta 1.000 mühendis çalışıyorsa 10.000 tanesi de manipüle etmeye çalışıyor. 10.000 mühendis çalışıyorsa 100.000 kişi de manipüle etmeye çalışıyor. bununla kim başa çıkabilir ki.

    kendi oluşturdukları sistemin kurbanı oluyorlar.

    alternatif olarak önerilebilecek hiç bir site kıyas olamaz. bakalım hangi birisi google kadar büyüyünce aynı kaliteyi sağlayabilecek.

    bir nevi yıldız gibi. o kadar büyüdü ki, kendi kendini desteklemeye yetmiyor artık. içten içe kendini yemeye başladı.
  • seo çalışması denen suistimal yüzünden geldiği nokta. google’ın arananı bulmak için oluşturduğu algoritma google’ın bulması için yemleme yapılarak amacının dışına çıkarıldı. google bununla mücadele etse de o da bir yandan dillere destan reklam mekanizmasını fazla kurcalamak istemiyor.

    ingilizce aramalarda bu etkiyi daha az görüyorsunuz fakat türkçe aramalarda ne bulacağınızı adeta seo çalışmaları belirliyor.

    nasıl indexlediği daha az bilinen ve sonuca ulaştırma istatistiği başarılı bir motor pazar alabilir. profesyoneli değilim ama sanırım böyle bir motor yapmak kolay değil, koskoca ms’in bing’inin durumu belli.
  • zamanın yahoo, lycos, altavista gibi arama motorlarını bilmeyen yeni nesilin beğenmediği doğru tespit.

    yeni dünya düzeni bu;

    next?
  • çare duckduckgo!
  • kesinlikle doğru. cem uzan'a hapis şoku haberciliğine (haber siteleri) karşı sağlam durmayarak kendi ayağına sıkmıştır. bir iki kere göstermelik tepki gösterse de, ki bir ara bu siteleri engellemişti, para tatlı geldiğinden bu çöp haberciliğe hala prim vermektedir.
hesabın var mı? giriş yap