• fakir işi altın. yakında düğünlerde çeyrek altın yerine takılacak olan.
  • vadesiz altın hesabım üzerinden habire online al sat yaparak yolumu bulmamı sağlayan yatırım aracıdır. risksizdir, vergisizdir, ballı börektir...

    yıllar sonra gelen edit: yazdıklarımın artık hiçbir hükmü yoktur
  • 1 senelik faiz kazancını 1 haftada getiren yatırım aracı. uzun vadede getirdiği risk neredeyse sıfır.
  • zamanında parayı buraya yatırmadığım için aklıma sıçayım dediğim yatırım aracı. evlilik arefesinde bir haftada gelinlik parası çıktı. daha ne diyim.
  • istanbul altın rafinerisi üretimi olanları bozdurmak sıkıntılıdır*. her kuyumcuda bozdurulmuyor, döviz büroları almıyor. taksitle alayım bozdurup parayı kullanırım demiştim ama keşke başka yollar deneseymişim. 10 gramlık olanını, altının gramı 92 lirayken 12 taksitle 985 liraya almıştım. bozdururken 940'a bozdurabildim. altının gramı 106 liraydı. yatırım amaçlı bankaların gram altın hesaplarını kullanmak daha mantıklı. iar gram altınları zarar üstüne zarar ettirebilir.
  • istanbul altın rafinerisi üretimi olanlar türkiyenin ve dünyanın her yerinde gerçek değeriyle işlem görür, yeterki siz elinizdekinin ne kadar ettiğini kendiniz bilin, kuyumcunun insafına kalmayın. iar gramaltınları london bullion market association (lbma) onaylı ve sertifikalıdır. likiditesi çok yüksek, anında paraya dönebilen bir ürün olduğu için kredi kartıyla alımında haliyle komisyonları çok yüksektir. peşin fiyatına 12 taksitle satılan bir ürün olsa bankaların "nakit kredi" olayı yalan olurdu. piyasada alım-satım yapanlar bilirler vadeli işlemlerde 95,100 olan fiyat bir gün sonrası için 95,300, bir hafta sonrası için 95,600-95,700e kadar çıkar. 12 ay 52 hafta olduğuna göre varın siz yapın hesabını. altın fiyatı dünya piyasasında belirlenen, üzerinde yüzlerce cambazın oynadığı ip gibi, vigülden sonraki rakamlarda yüz milyarlarca doların döndüğü bir piyasa, o yüzden cin olmadan adam çarpmaya kalkmamamak önce oyunun kurallarını öğrenmek ve bu kurallara göre oynamak gerekir. birikimi olan kıyıda kenarda duran parasını altına yatırmak isteyenler için uzun vadeli en iyi yatırım aracıdır gramaltın. dikat ederseniz altına yatırımda en iyi yatırım aracı diyorum gramaltın için, çünkü diğer takı, ziynet, bilezik vs ürünlerde ürünün altın olarak değerinin yanında %10dan %100lere varan işçilikleri vardır gramaltında ise bu oran %1 seviyelerindedir.
  • malum altın fiyatlarındaki artış döneminde düğünlerde çeyrekten, gram altın takmaya geçildiğinde bir utanç durumu vardı. ben de dahil. keseye o gram altını nasıl fırlatcağımı şaşırmıştım. şimdi gayet de alışıldı yeni duruma. çeyrek altından daha da estetik bir goruntusu var üstelik.
  • heryerde farklı fiyata satılan zıkkım. normalde bugün satış fiyatı 86.8 görünüyor 1 gramında.. yalnız internette ve kuyumcularda kafasına göre fiyat dolu her yer.
  • bi dolar bi yuro değil.ama son zamanlarda işler değişti aslında işin grama dönmesi yani yastık altından çıkması direkt likitide olması döviz gibi hemen yatırım yapıp uzun süreli beklemeye hemde borsa gibi al-sat yaparak günlük sakal kaldırılması durumuna fırsat verdi.iki yatırım çeşidine benzer tarafları olduğundan fiyatlar sakin değil benim fikrime göre.son bir haftadır çakılacak ons u sekizyüze düşecek deniliyor ama bugünü artışla kapattı.takip ediyorum ama anladığım birşey yok bekliyoruz bakalım. birde eylül ayında ülkede acayip şeyler olucak deniliyor.bakalım görecez
hesabın var mı? giriş yap