• --- spoiler ---
    kanımca oyunun en zevkli ama en kolay kısmı son bolumdur.
    (bkz: dark energy)
    (bkz: gravity gun)

    ozellikle al birini vur otekine tarzı combine dovusu, söküp dr.breeni susturdugumuz video-paneller ve atıp tuttugumuz enerji topları son derece keyif vericidir.
    --- spoiler ---
  • korsanını oynasam bile orjinalini almak için elimden gelen gayreti göstereceğim * aşmış pc oyunu. orjinalini almalıyım ki bu kadar başarılı bir oyun yaptıkları için ödeyeceğim paraya değer bir oyun. ,
    ek: bu arada gravity gun her eve lazım. insana jedi forceu varmis hissi veriyor
  • etkileyici bir senarya, çarpıcı efektler, sarsıcı sesler, ustaca dizayn edilmiş görsel öğeler ve mimarileri barındıran aşmış oyun. bütün abarmışlığına rağmen yine de makinenizi yormaması, yine de orta ayar bir cihazda gayet rahat çalışması kullanılan motora da şapka çıkarttırıyor...
  • doom 3'ün tahtını sallayan, hikayesi ile çok konuşulan bilgisayar oyunu.
  • valve mühendisleri çok uğraşmışlar ve sonunda devrilmeyen hovercraft yapabilmişler kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum
  • ilk half life ile benzer console komutlarına sahip oyun. config.cfg içerisine yeni tuşlar ekleyip * oyunda kullanılabilir.
    örnek tavsiye y* için host_framerate 0.005 h* host_framerate .1 ve n* için host_framerate 0
    boylece matrix edasıyla oyun oynayabilirsiniz
  • inanilmaz, muthis, muhtesem, super oyun vs. ancak hikaye de, tipki ilki gibi gercekten, gercekten cok guzel. gamespy bosuna 2004'un oyunu secmedi kendisini; bosuna "3 defa bitirdim ve her bitirisimde dusmani oldurecek farkli bir yol buldugumu gordum. cogu fps bunu basarmazken, half life 2 aslinda bastan sonra tekrar oynanabilecek kadar guzel" yorumu yapilmadi kendisi hakkinda.

    icine konulmus bulmacalar bazen insani deli etse de, cozmesi cok eglenceli ve muthis bir haz veriyor. bazi noktalari (bolum demeyecegim) hakikaten zor ve gecmeye imkan yok gibi gozukuyor (veya ben hard'da oynadigim icin boyle, bilemiyorum), ancak on kere oldukten sonra, yirmi kere kaydedilen yerden geri yuklendikten sonra o "noktalari" gecebiliyorsunuz. sahsen bir yerde aptallik yaparak, vana bulmak yerine bir yere tirmanmak icin yaklasik 9 tane varili ust uste koydugumu ve tam 1 saati ayni odada harcadigimi hatirlarim. sonra sans eseri vanayi gordugumde "nerede gizliydin sen ulan, heryerde seni aradim" dedigimi ve kafami monitore vurdugumu hatirlarim.

    ayriyeten oyunda hemen hemen hersey ile etkilesilebiliniyor. sadece sagda solda gordugunuz nesneleri gravity gun ile kaldirmaktan bahsetmiyorum tabii; hemen hemen her nesnenin kendine has bir easter egg'i var diyebilirim. bir bulmacayi cozmek icin ise bazi durumlarda birden cok yontem bulunmasi da inanilmaz guzel.

    half life 1 ile half life 2 arasindaki zaman diliminde ne olup ne bittigini, hicbir yerde okumak istemedim. oyunun icinden bunlari nasil gorebiliriz, onu ogrenmek istiyordum. maksadima biraz ulastim; bazi yerlerde (ozellikle dostlarin yanindayken veya bazi combine kontrol odalarinda -ki bu pek sik gorulmez) duvardaki panolarda gazete kupurleri filan asili olabilir. onlari okumak cok onemlidir; yazilanlari okuyamasaniz da, basligi ve basligin altindaki buyuk harflerle yazan ozetleri okursaniz biraz fikir sahibi olabilirsiniz bu iki donem arasinda ne oldugu hakkinda.

    gman konusuna gelmek gerekirse; kendisi, soylendigi kadariyla oyunda sagda solda birkac defa gorulebilmekteymis. ancak gormek icin cok dikkatli bakmak gerekmekteymis. easter egg tadinda saga sola bir sekilde, gerek resim olsun, gerek baska bir sekilde olsun, yerlestirilmis. bilemiyorum, kendisini oyunda sadece bir kere gordum, o da senaryo geregiydi (edit: oyunun son birkac bolumunu, ozellikle de striderli bolumlerini tekrar oynadim, sirf bunlari gormek icin ve evet; bazi yerlerde hakikaten gman'in spray paint'i var duvarda).

    ayriyeten daha ilk bolumdeyken, yani city 17'den cikmaya calisirken bir odada gordugunuz "artik buna dayanamiyorum!" diye aglayan kadin ve onu rahatlatan erkekten olusan cifti, oyunun sonlarina dogru bir yerde daha gorebiliyorsunuz. bu detayi gorunce cok guldum ve "vay anasini, hersey birbirine bagli" dedim.

    alyx'i, yani "hicbir zaman olmeyen ta$ gibi melez npc di$i karakteri" her gorusumde de icimi bir rahatlik kapladi diyebilirim. ravenholm, biraz icimi burktugu icin sevmedigim bir bolum olmus olsa da, aslinda simdi orada gravity gun ile ne kadar eglendigimi hatirlamaktayim ve aslinda sevdigim bir bolum oldugu kararina varmis bulunmaktayim. ayni sekilde nova prospekt de once sevmedigim ve "ulan yine mi doom 3 olayi, biktim be biktim" dedigim, sonradan sevdigim bolumler arasinda.

    ancak bir sey beni cok rahatsiz ediyor bu oyunda. kizgin demir cubuk atan crossbow rezalet; asiri yavas atiyor, mermisi genelde hicbir yerde bulunmuyor ve iki-uc defa haricinde hicbir yerde kullanilamiyor. kullanilsa bile, atis yapilan yerin biraz asagisina dusuyor. bunu egilirken, sessiz sedasiz bir ortamda test ettim; hakikaten de cok isabetli olmasi gereken silah, isabetten bir hayli uzak. ayrica makineli tufekler de cok isabetsiz atislar yapiyor. shotgun ise krallasmis durumda; ondan daha iyi bir silah hemen hemen yok (belki 6lik magnum revolver haricinde).

    squad olayina da daha baska birsey diyemeyecegim. bir fps icin muthis dusunulmus ufak bir detay. oyun bunun uzerine kurulu degil ve hemen hemen hersey yapilabiliyor. cok, cok basarili.

    bir de tabii hopper denen mayinlari unutmayalim. yere ters dustugunde kendiliginden ziplayip yere yapisan, yanina biri yaklastiginda patlayan bu mayinlar, guya combine'a karsi kullanilabiliniyor, ancak gravity gun ile bunlari alip combine'in ustune atmak sadece pencerelerden size ates eden tiplere yonelik yapilan birsey.

    ve muzikler... dogru yerde, dogru zamanda, dogru modda giren inanilmaz muzikler. yeri geldiginde heyecanlandiriyor, yeri geldiginde zafer hissi yaratiyor, yeri geldigindeyse hakikaten insani urkutuyor. cok, ama cok basarili...
  • "iste boyle lan, oyun boyle yapilir iste beaah, al doom iii sana boyle girsin, gorun de ogrenin nasil sequel yapilir gozunuz gonlunuz acilsin, interactive environment boyle birseydir iste" diyere agzinizin sularini ekrana sicrata sicrata, yerinizden sicraya sicraya ve dort kose zevk ile oynayacaginiz bir oyundur. ilkine yaptiklari gondermeler ile beni benden almis o yillari gozumde canlandirmistir (bkz: tradenet). helal olsun dedirtir, sabah aksam bilgisayara baglar isinizi gucunuzu unutturur. allah razi olsun valve abi.
  • phantas magoria, silent hill serisi, far cry, ilk atlantis, soldier of fortune serisi ile bende yer eden, hatta sof2 ile birinci sırayı paylaşan başarılı oyundur.
    bitirmenin üzüntüsü ile bios update edeyim derken yanlış versiyon yüklememe, bios çipi de tahminen leğimli olduğundan eepromla kurtaramayıp yeni anakart almama neden olacak oyundur aynı zamanda.
  • imho oyunun en zevkli bölümleri sırasıyla water hazard , we don t go to ravenholm,highway 17,anti citizen one ve follow freeman'dır.oyunun son bölümleri ortamın etkisinden dolayı olsa gerek bana daha çok star wars'ı hatırlattı.aslında oyun o kadar da kısa değildir sadece 7-8 saat aralıksız oynandığı için hemen bitmektedir.gravity gun olayı ise anlatılmaz yaşanır.we don t go to ravenholm bölümünde yerden bişeyler alıp zombilerin kafasına atmak adamı zevkten gebertir hele bir de yerden dişli bulabilirseniz ard arda 3 tane zombiyi ikiye bölebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap