• yaşamında zevk aldığı ya da mutluluk duyduğu herhangi bir şey kalmamış, mutluluk ve zevk gibi duygulara bir şekilde ulaşamadığı için "ulan madem mutlu olamıyorum, acı da çekmeyeyim" diyerek yaşam felsefesini acıdan ve sıkıntıdan olabildiğince kaçınma üzerine kurmuş, tüm bu süreç sonunda zevk-acı-mutluluk-öfke gibi hormonal faaliyetlerden arınarak büyük oranda hissizleşmiş, ne için yaşadığını unutalı çok olmuş, intihar etmeye ise muhtemelen maçası yemeyen insan.
  • problem büyük gibi görünse de tek eksiği sevgili olandır. (bazılarına göre bu da çok büyük bir problem olabilir ama bunu yarın tartışalım dostlarım.)

    sevgili insanı mutlu ettiği kadar, insana acı da yaşatır, ve daha birçok duyguyu da hissettirir o hissize. evlenip çocuk yaparsa eğer, hayatına yeni bir mutluluğun yanısıra bir amaç da eklenmiş olur, problem tamamiyle ortadan kalkar.
  • beraberliğe razı bir oyun sergileyen bir teknik direktör tadında yönetiyordur hayatını.
  • kanser olabilir.
  • bir alternatifi;
    yorum yapmadan önce, (bkz: cehennem hasreti ile şimdiden tutuşmuş insan)
  • an itibariyle beni tanımlamaktadır. anlamsız ve boş bir oyundan ibaret olan bu sahnede artık rol almak istemeyen bünyedir. vaz geçmiştir, pes etmiştir. "sen de mi brütüs" dedikten sonra artık söyleyecek sözü kalmamıştır. kahpedir dünya, arkadan vurur. arkadan vurmak için de insanları kullanır insanlara karşı. bütün lanetler hayata, dünyaya yönlendirilir ya aslında suçlu olan insanlardır. kitle halinde oldukları için de hayata lanet edilir, hayata küsülür. ölüm güzel gelir. ama acısız ve ani olmalıdır. bir anda olmalıdır. anlamadan olmalıdır. olsun da bitsin işte ya. ötesi mi var. ne de olsa hepimiz gideceğiz. ön sıradan yer tutmuş olurum en azından.
  • aslında beklentisizliğin umutsuzlugun ve bilimum "siz"liklerin yoksunlukların
    bir insanda yaratabileceği bir ruh halidir.sebepleri diger insanlar, bizzat kendimiz
    icinde tesadüfen doğduğumuz toplum ailemiz yada birlikteliğimiz her neyimizse artık,
    bizi onlardan uzaklaşmak ve bi başımıza devam etmektense,tümden terk etmeye gark eylemiş
    ama insanın doğası gereği yaşama "programlanmışlığından"kelli de başka çıkar-gider yol
    bırakmayıp en anisinden huzurlu bir ölüm beklemeye iten gerekçeler toplamının özet cümlesidir.
    bu ruh haline bürünenlerden farklı olarak yani anti parantez belirtmem gerekirse;
    aslında bütün canlılar sonlarının acısız gelmesini dilemezler mi zaten!
  • her kuşu sikmiş insandır zannımca.

    (bkz: her kuşu siktik bir leylek kaldı)
  • beklediğinin tersine sahip olduğunda, beklemediği bir ironiye sahip olacak insandır.
  • "talih ne kadar güleryüz gösterirse göstersin, ömürlerinin son günü geçmeden insanlar mutlu saymamalı kendilerini; çünkü insan hayatı kararsız değişkendir; ufacık bir eylem yüzünden bir durumdan bambaşka bir duruma geçiverir."

    montaigne
hesabın var mı? giriş yap