• uyguladığı faşizm değildir. vatanla ilgili şiir ezberletmek ne zamandan beri ceza olmuş? eğer öğretirken tatlı dil kullandıysa ceza değil eğitimdir ama kötü davranarak öğrettiyse cezalandırılmalıdır.

    edit: bunu yazdığım için bana küfredenler bile olmuş.
    türkiye cumhuriyeti anayasası üçüncü maddesi: devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.
    bayrak şiiri bu maddeyle tamı tamına örtüşmektedir.
    milliyetçilik bu ülkenin temellerinden biridir. fransa çocuklara milliyetçilik aşılarken faşist değil ama biz faşistiz öyle mi? iki yüzlülüğünüz batsın. pkk'nın en çok sığındığı ülkelerden biri de milliyetçi fransa, komiksiniz.
  • evet bal gibi faşizmdir.
    bu şiir olayı , eğer müfredatta olsaydı, çocuğun okul kuralları gereği bu bilgiyi edinmesi gerekiyor olsaydı, yani tüm çocuklarla aynı şekilde uygulanan bir şiir ezberletme durumu olsaydı sıkıntı yok.
    fakat burada ailenin durumuna istinaden "zorla" kendi insiyatifinde ve kendi görüşünce bir şeyi çocuğa empoze etmeye çalışıyor bu arkadaş. yanlış olan bu.
    düşünsenize çocuk henüz anaokulu çağında ve önünde 12 yıllık bir eğitim var. her gelecek öğretmen kendi görüşüne göre birşeyler empoze etmeye çalışırsa olur mu ? saçmalık. burada görüşün ne olduğunu tartışmanın anlamı yok.okul eğitim programı dışında, tüm çocuklardan bağımsız şekilde yapılan bu tür şeyler kesinlikle kabul edilmemeli.
    siz bu konuya milliyetçi yaklaşıyor olabilirsiniz ama tam tersi bir de öğretmenin hdp li olup da öğrenciye kürt tarihi konusunda ekstra birşeyler yaptırdığını düşünsenize?

    edit: pardon bu entry'nin neresinden kürt veya kürtçü olduğum ve hatta vatan haini olduğum sonucunu çıkardınız ?
    o kadar çocuk eğitiminden bi habersiniz ki. tamam bir şiirle çocuk hemencecik türkiye aşığı bir vatansever oldu ve ömrü öyle geçecek. böyle mi kurtaracaksınız o çocukları? şiir ezberleterek. çocuk şiir ezberleyince ailesi hemen yaşasın türkiye diyerek ay yıldızlı bayrağı öpüp koklayacak filan. bu mu gerçekten aklınızdaki resim? bu arada , hdp türkiye cumhuriyetinin yasal bir partisi. masumiyetlerini tartışmak başka bir başlığın konusu.
  • hdp’liler vatan haini mi, terörist mi ki bayrak şiirini ezberletmek çocuk ve aile için bir ceza olsun.
    güldürmüş öğretmendir allah akıl versin. vatan sevgisini şiir ezberleterek aşılayacağını düşünmüş.
    ancak asıl faşistlik belirtilen kaynaktaki ifadedir. gider mebe şikayet eder ve gereğinin yapılmasını istiyorum dersin anlarım ama sosyal medyada bunu kürt düşmanlığı ile paylaşıp gereğinin yapılmasını istiyorum demek. açıkçası hedef göstermektir ve kürt faşistliğinin dik alasıdır. yalnızca kürt faşistliği olsa iyi bildiğin orospu çocukluğudur
  • ceza' nın anlamını bilmeyip konuşuyor insanlar. hangimiz zorunlu şiir ezberlemedik. burada ceza diye birşey yok. ama öğretmenin bu yaptığını paylaşmaması gerekirdi.
  • sapına kadar faşizmdir.

    ilkokulda zorla arapça dua ezberlettirilen çocuklar gördü bu göz -ki buna ben de dahilim-. kalkıp size buna benzer bir olay anlatsam bu davranışın sözlükte ne zorbalığı kalır, ne yobazlığı ne de faşizmi.

    ayrıca olay, bayrak şiirinin ezberletilmesi veya ezberletilmemesi değil. o yaştaki bir çocuğa zaten iyi bir tutum gösterdiğinizde o şiiri neden ezberlemeyi reddetsin? çocuk ulan bu çocuk. hoşuna bile gider. siyaseti ne bilsin?

    faşizm ne biliyor musun? faşizm tam da bu.

    8-9 yaşındaki siyasetten bihaber olan bir çocuğu siyasi bir bireye dönüştürüp onu kendi biçtiğiniz rol üstünden cezalandırmak.

    yere batasıcalar..
  • zorla ezberletmek ifadesi ile zorunlu kılmak farklı. okulda öğretmen ödev verir ve ödev yapılır. öğrencinin yapmamak gibi bir lüksü yoktur. bununla birlikte öğretmen ödevi çocukların başına dikilip zorla yaptırmaz. böyle bir eğitim şekli yok zaten.

    mesela sayfa 45 tamsayılarda çıkarma işlemi alıştırmasını öğretmen zorla yaptırdı.

    kulağa saçma geliyor değil mi?
  • kürt düşmanlığının kalesi olan ekşi sözlükte savunulacak olan olaydır.

    güneydoğu'da taş üstünde taş kalmasa burada savunulur bir de üstüne +350 fav alır.

    edit: kürt değilim
    edit2: ekşi'nin sevgi ortamı olduğunu söyleyenler bir zahmet olayı savunan ya da ''kötü ama'' diyenlerin favlarına baksın!
  • asıl faşizm her ama her durumda mağduriyet iddiasıyla toplumun geri kalan kısmına suç isnat etmektir.
    öğretmen cahildir, idari yaptırım uygulanabilecek bir eylemi gerçekleştirmiştir. ancak buradan mağduriyet kasıp politik bir rüzgar arayışına girmek kötü niyettir.
    milli eğitime ya da savcılığa iletilmesi gereken bir olay toplumsal ayrışma ve sosyal linç umarak tartışmaya açılıyor.
  • "beynini de", çocuğa şiir öğreteceğine kendine türkçe öğretse önce, vatana daha faydalı bir iş yapmış olacak öğretmendir.
  • bir insanın (bkz: hdpkk) adlı katliam ve suç şebekesini destekleyip üstüne dünyaya çocuk getirip bunu da kurşun attığı öğretmenlerin okuluna gönderip hala mağdur olması faşizmdir.
hesabın var mı? giriş yap