• böyle birini tülomsaş'ta staj yaparken tanımıştım ben. lokomotif fabrikasının müdürüydü kendisi. ailesinin isteğiyle hukuk fakültesini bitirmiş, mezun olduktan sonra da makine mühendisliği okumuştu. en son bıraktığımda "kimse beni kandıramaz huleyynn!!" modunda geziyordu.
  • amerika birleşik devletleri'nde gayet mümkün ve olası adledilecek durumdur. zira amerika'da tıp ve hukuk okuyabilmek için önce dört yıllık bir lisans eğitimi almak şarttır, o eğitimden sonra tıp ya da hukuk fakültesine başvurulur, kabul alınması halinde diğer alanda eğitime devam edilir. tabii bundan sonra kişiler çok yüksek ihtimalle tıp/hukuk kariyerlerine devam ederler, zira ondan önce aldıkları eğitim, nihai hedefe varmak için bir nevi araç niteliği taşır onlar için. o dört yıllık lisans eğitimini mühendislik alanında seçmişse kişi, evet biraz ilgisiz ve zor bir tercih yapmıştır ya da hukuk/tıp okumaya mühendislik eğitimi sırasında karar vermiştir, hem mühendis hem hukukçu olur çıkar.
  • hem annesi hem sevgilisi avukat olan bir elektrik mühendisi olarak söylüyorum; osmanlıca bilgisi gelişmiş teknik bir adam ve analitik düşünce yapısıyla arada salt hukukçulara fikir verebilecek seviyede hukuk bilgisine sahip olmaktır.

    kısacası, zor dostum...
  • okurken aöf ile 2 yıllık adalet bölümüne devam edip, okul bitince hukuğa dikey geçiş yapmak gibi bir hayalim vardı üşendim tabi kaç sene okucam daha. yeter bana mühendislik.
  • gayet mantıklı. lan ben niye daha önce düşünmedim ki, 1 senedir aylak aylak dolaşana kadar össye girer hukuk birinci sınıfı bitirirdim.
  • sevgilisinin öğrencilik yıllarından beri bifiil onunla birlikte hukuk fakültesini okuyup aynı zamanda da mühendis olan biri için çok da imkansız olmayan hede.

    (bkz: based on a true story)
  • şahsımın gerçekleştirdiği durumdur. birinci üniversiteyi bitirdikten sonra nispeten rahat bir işe girerseniz biraz da hukuka ilginiz varsa derslere bile girmeden bitirebilirsiniz hukuk fakültesini. işin zor kısmı ise 2. üniversite olarak hukuk fakültesini kazanabilmektir. tabi kazandıktan sonra okumak da ciddi bir azim gerektirir. ha önce hukuk okumak sonra hem çalışıp hem mühendislik okumak derseniz o çok çok zor bir durumdur hatta imkansıza yakındır.
hesabın var mı? giriş yap