• alacaklının parasını zamanında ödemeyip insanları mağdur eden, iş gücünden faydalanırken köle olarak gördüğü insanları para ödemeye gelince pirana ilan eden dalyarak beyanıdır. dua et toplanıp bukkake yapmadıklarına.
  • avrupada yasayan turklerin etrafini saran ortadogu kafasi islamcilar.
  • alacaklı orospu çocuğu değildir ama zaten alacağını tahsil edemediği adamı iyice ayağa kalkmayacak hale getiren en başta gerizekalıdır. eğer iyi niyet varsa buna rağmen ödeme gücü yoksa zaman tanımaktan başka çare yok maalesef . çekini yazdırmış olan bir arkadaşım 3 aydır hapis yatıyor belki 3 sene daha yatacak. içeride borcu ödeme şansının hiç olmayacağı da ortada. işte onun alacaklısı gibiler su katılmamış orospu çocuğudur.
  • hakkını isteyenlere ödeme vakti gelince çirkinleşen böyle tipleri kilometreden tanırım. (bkz: entry sahibi) kendi para kazanacağı zaman bir keyifli bir neşelidir ki sormayın. o yolda size can ciğer olur. ama parayı kazanıp sıra ödemelere geldi mi başlar cak cuk ötmeye. kimi görse ağlar kimse destek olmadı zor günlere aga ugu diye gezer ortada. en son kertede de iflas kartını sürer ortaya.

    sen milleti çalıştırcaksın; elalemden mal alacaksın milletin işini, parasını, emeğini kendine sermaye edeceksin sonra da vay battım bana dokunmayın.

    girdiğin borcu ödeyecek sermayen yoksa git monopoly oyna. kazandığını benle mi yedin de iflâsında benden güzellik bekliyorsun.
  • iflas eden adama mal versin, ki parasını alamayıp o da iflas etsin
    kafan güzelmiş canım güle güle kullan...
  • kareye alınmış bir yazarın haklı serzenişi.

    yukarda millet saçma sapan “malını vermiş parasını alamamış” muhabbeti yapıyor.

    neden parasını alamıyor o mali veren? çünkü bu arkadaşı kareye almışlar, bu adam da alacağını alamamış. alacağını alamadığı kişi kim? mali verenin takımından birisi.

    çoluk çocuk bilmez bu işleri.
  • o. cocugu millete borcunu vermiyor iscisinin bile parasini vermiyor ama bindigi arabayi satmiyor borclarini odemek icin. sonra millet borcunu isteyince de canavarlasmis.

    senin canavarligini sikerler. donuna kadar da alirlar. beceremiyorsan birakacaksin.

    millet bu durumlara dusmemek icin patron olmuyor da isci oluyor. senin gibi pic maasini gaspetsin diye degil.
  • ilk üç maddedekileri haklı bulduğum iflastır. alacaklı ne yapsın senle birlikte o da mı batsın tabiki tahsilat isteyecek. işçi maaş alamayınca ne yapacak taş mı yiyecek? kaldı ki bir sabah boşaltılmış işyeriyle karşılaşma ihtimali neredeyse kesinken. toptancı batık adama veresiye mal verirse zaten alacaklı konumuna düşeceği için o da haklı.
  • allah yardımcın olsun kardeşim lakin sen gene duruşunu bozma karakterini bozma.
  • bu kobi kafaların %90'ı günlük gelir giderini dengeliyor, ortalama ömürleri 10 sene. özsermaye diye bir şey var armut, onu koysan oraya sen ve senin gibiler batmayacak, işin bitebilir yavaşlayarak ama iflas etmezsin. şu sermaye gibi gösterip cebine attığın karı gerçekten şirkete koysan en azından 3-5 sene daha keyfini süreceksin işin, ta ki bir sonraki silkeleyen kur dalgasında veya gizli ambargoda veya "krizde" seninle aynı kafadaki vizyonsuz müşterilerin batana kadar. hepsi mi birbirinin aynı herifler olur mühendisinden doktoruna. bmw'nin benzinini ödetecem diye şirket kurup sonra vay efendim gözlüğümü çalmışlar.
hesabın var mı? giriş yap