• illa hepimizin iş hayatında geri zekalı olduğu için başımızı derde sokanlar olur.

    çok değil bir kaç ay önce satın alma birimindeki geri zekalı "sizinle, benim takip etmem için daha kolay olur ama bunun resmi geçerliliği yok, sadece biz görelim diye yapsak iyi olur" diyerek sizden her proje için özet finansal alım tablosu ister. haklı bulursunuz tabloyu büyük de olsa küçük de olsa her proje için gönderirsiniz.

    sonrasında alır bunu diğer resmi tablolarınız gibi finans müdürüne, ceoya kadar gönderip onay almaya kalkar. dolayısı ile temsili hazırladığınız sikindirik tablo bir anda neden bu böyle böyle diye bıdı bıdı edilecek resmi tabloya dönüşür.

    sonra "neden böyle yaptın bu sadece temsili hazırlanıyor dediğinde" gider "yaa... pardon, o öyle küçük bir iş miydi? ayyy! ben onu karıştırdım" der ve ekler :"aslında bu tarz proje için onay mekanizmasına gerek olmuyor, niye öyle tablo hazırladın ki?" diye bir de üste çıkar.

    lan! bu şekilde tablo isteyen sen değil miydin? hayır geri zekalı isen geri zekalıyım ben mail okuyamıyorum, konuştuğumuz şeyleri takip edemiyorum de anlayacağım. söz bilal'e anlatır gibi anlatacağım ya!
  • o kadar çoklar ki insan bazen bunalıp kendini çok yalnız hissediyor.
    1 haftadır yanımdaki gerizekalıya excel öğretemedim çıldıracağım..
  • gerizekaliliklari, is hayatinda yukselmek icin bir engel teskil etmez. yukselme kriteri her yerde, her daim sudur:
    guclu dil darbeleriyle en guzel yalayan, en fazla yukselir.
    edit: noktali virgul un vurucu gucu
  • ahh ahhh ... ürünü veremeyeceğimizi 27.11.2016 tarihinde x müşteriye göndermişim ve ben bugün yemeğe inerken ( yemek saati) sekteter hanımın yerine bakan x kadın şahısı bir şeyler geveledi ben de anlamadım yemeğe iniyorum ben dedim yürüyüm ve yoluma baktım . yemekteyken boss n oğlunu arıyor o da benim adımı vererek ona sor diyor sonra da bana dönerek sen bilmiyorum demişsin diyor . ben de haliyle sinirlendim telefonu aldım ve ben öyle mi dedim diye sordum bir söyle bin işit tabi her neyse bir kelimeyle anlatacağını 585221335 kelime ile anlatarak aklınca üste çıkacak avam ablamız. her neyse lokmalar sinirden boğazıma dizildi yediğimden de bir şey anlamadım . sonra boss n sevgili oğlu attığın -emaili bana whatsaaptan gönderebilir misin dedi ben de yemekte olduğumu tekrardan dile getirdim . tabi konuşmadan sonra ben mi yemeği yedim yemek mi beni yedi bilmiyorum , yukarı çıktım ve ekrandan foto çekip attım ben de . sonra ses seda kesildi. ortamdaki kalite gayet açık sanırım , daha da diyecek bir söz kelime cümle bulamıyorum .
hesabın var mı? giriş yap