• tam olarak bende gerçekleşen durum. lise ve üniversite yıllarımda o kadar çok iş fikri o kadar çok girişimcilik fikri vardı ki ilerde iş hayatına girdikten sonra 1-2 sene çalışır sonrasında kendi işimi kurar zengin bir adam olarak hayatıma devam ederim diye düşüncelerim vardı, iş hayatına başladıktan sonra, eskiden düşündüğüm her şeyin yapıldığını veya o zaman bana mantıklı gelen şeylerin şu an aşırı saçma olması ve kesinlikle aklıma yeni bir fikir gelmemesi ile karşı karşıyayım.

    beş senedir çalışıyorum belli bir miktar birikim yaptım. yaratıcı bir fikri olan ve hadi gel beraber ortak olalım diyen varsa bütün fikirlere açığım sevgili sözlük.

    bu kapitalist düzende köle gibi çalışmak yaratıcılığınızı, hevesinizi, umudunuzu tüketiyor. malum ülkenin durumu da ortada maaşlı bir işte çalışarak hayallerinizdeki hayatınızı yaşamak çok zor ki bir çok kişinin çalışacak iş bulamadığı şu dönemde her şey 3-4 kat daha da zor.
  • tanım: sevilmeyen bir işte çalışılıyorsa her bahtsız çalışanın başına gelen durumdur.

    çare: ya işi bırakmak ( yiyorsa ) ya da sevebileceğiniz işlerle iştigal olmanızdır. ancak bir norveç veya isviçre vatandaşı değilseniz, ortadoğu karanlığında kalmış basiretsiz hükümetlerin yönettiği bir ülkede ikamet ediyorsanız size vereceğim tavsiye, boş vakitlerinizi salak saçma şeylerle uğraşarak değil, farkına varmış olduğunuz yeteneklerinizi geliştirmek için çabalamanız ve sabah o sevmediğiniz işe kuzu kuzu gitmeye devam ederek, bu derin hezeyanlı durumu bir nebze olsun dengeye sokmaya çalışmanız, hayatınızın daha az depresif bozukluklarla ilerlemesine katkı sunacaktır.
  • yaratıcı olduğunuz alanda bir meslek seçerseniz olmayan durumdur.
hesabın var mı? giriş yap