• bugün itibarı ile tüm haber ajanslarına düşen gelişme. sanırım yargıtay 9. hukuk dairesinin kararı onaması ile önemli haber niteliği kazandı.

    --- spoiler ---
    şirketler, "yasaklama hakkımız var mı? diye sordu. sgk, cep telefonu kullanımını "yasaklama" hakkı bulunduğunu belirterek "mesai saatleri içinde, işyeri ve iş düzenini bozucu nitelikte özel cep telefonu görüşmelerinin yasaklanması işverenin yönetim hakkı kapsamında değerlendirilebilir" görüşüne vardı. yargıtay 9. hukuk dairesi de, bu kapsamda açılan bir davada işverenlerin iş saatlerinde çalışanların özel cep telefonu görüşmelerini yasaklayabileceği hükmüne vardı.
    --- spoiler ---

    kaynak : http://www.stargazete.com/…-yasagi-haber-399248.htm
  • yapılan işin ehemmiyetine ve niteliğine göre zaten bir çok şirketin yaptığı uygulamadır. örneğin; detaylı müşteri bilgilerine doğrudan ulaşabilen bir departmanda iseniz, muhtemelen caps almanızı engellemek için cep telefonu ile konuşmak hatta masada bulundurmak bile yasak olabilir.
  • şaşırtmayandır. diyorum da kimse beni kaale almıyor, sanayi devrimi dönemine dönüyoruz yavaş yavaş, hatta kölelik geri gelmiş bile olabilir. tek fark bizi istediğimize sahip olduğumuza inandırarak uyuşturmaları. para kazanıyorum, zara'dan alışveriş yapıyorum, çok cıks giyiniyorum, cuma akşamları arkadaşlarla nevizadeye çıkıp eğlendiğimi sanıyorum, herkes beni beğeniyor, o zaman ruhumu işverenime satabilirim. cesur yeni dünyadaki somaları yiyip mala bağlayan tiplerden pek farkımız kalmadı. ben gene söyleyeyim de, benden çıksın.
  • işi barkı bırakıp, memlekete dönüp, kendi halinde çiftçi olarak takılma isteğini körükleyen haberlerden/yasaklardan bir yenisi daha.
    amına koyayım böyle düzenin!
  • tsk'da asker/sivil fark etmeden yıllardır uygulanan yasaktır.
  • merak ettiğin olaydır. şuan şirkette telefon yasak. ama bu demek oluyor mu ki bu adam benim telefonumu alıp dolabına koyabilir? şuan iyrk yapıyorlar çünkü. eğer yasak sadece kullanım için ise cep telefonumu cebimde taşımak istiyorum.
    edit:imla
hesabın var mı? giriş yap