• son günlerde iki partide de yaşananları gördükten sonra ekonomik kriz olsun olmasın iyiki iktidara gelmemişler. ilk defa oy vermediğim bir partinin iktidara gelmesine gram üzülmedim bu seçimlerde. chp'yi kapatsalar çok daha hayırlı bir iş yapmış olurlar.
  • ortada kabak başına patlayan bir iktidar olmadığından problem olmayacak durumdur

    bunu yazan arkadaş farkında değil galiba ama bu ekonominin patlaması sorumlusunu abd gösterme sürecinden iktidarın büyük güç kazandığının farkında değil, algı yönetme işidir bu siyaset olayının temeli, ülke yansa medya elindeyse ve doğru yönetiyorsan gücünden bir gram kaybetmezsin, dolar 10 değil 20 lira da olsa suçlu abd ve hatta chp olacaktır ama akp olmayacaktır
  • şu an es kaza chp ya da başka bir parti iktidara gelmiş olsaydı (malum parti dışında); otobüslerle adam toplanarak "50 günde ekonomiyi batırdınız" diye mitingler düzenleniyordu.
  • seçim gecesi yıkılmış, bir hafta boyunca mal gibi dolaşmış olsam da bugün şükrediyorum sözlük. bir daha torunlarımız bile akp dışında iktidar göremezdi. bence o gün allah bize yardım etmiş.
  • bence yanlış bir düşüncedir.

    ben ince'nin vaatlerini, gerçekleştirilebilir buluyordum. ekonomi politikası emin çapa'nın realistik ekonomi modeline çok benzerdi.ayrıca yeni bir hükümetin yaratacağı güven ortamı ve avrupa birliği yanlısı kişiliğiyle krizden yumuşak çıkmamızı sağlayabilirdi. döviz bu hale gelmezdi. en azından akılcı ve bilimsel adımlar atılırdı sonrasında kimse ulan bunlar da bunu yapmadı diyemezdi.
  • hem katılıyorum hem katılmıyorum. eninde sonunda bizi vuracak olan ekonomik krizin faturası bize kesimesin diye chp den vazgeçecek değiliz. ama doğrudur ki çomarların ağzı bir açılırdı birdaha kapanmazdı.
  • bugün değilse yarın olacaktı bu kriz ortamı. o yüzden yalnız chp bazında değil bütün muhalefet bazında konuşarak iyi ki akp kazanmış diyorum. ama akp'ye oy veren öyle bir kitle var ki, akp bu işi de bir şekilde fırsata çevirir diye düşünüyorum.
  • şu açıklamayı gördükten sonra daha demin düşündüğüm ;

    kılıçdaroğlu: "dolar esas alınarak yapılan anlaşmalar tl'ye dönüştürülmelidir. eğer tl'ye güveniyorsanız dolarla yapılan ihalelerin iptal edilip tl'ye çevrilmesi lazım."
  • ‘her şerde bir hayır vardır’ lafının vücut bulmuş hali.
hesabın var mı? giriş yap