*

  • kendi ülkelerindeki tüm satralleri kapatmadıkları sürece samimi bulmayacağım uyarı.
  • (bkz: ibret alınıyor)

    bu videoyu izlerken fukuşimadan okyanusa tonlarca radyasyonlu su boşaltıldığını, batı ülkelerinin çatır çatır hala nükleer enerjiden faydalandığını, abd'nin uçak gemilerinin nükleer yakıtla çalıştığını da es geçmemek lazım. tamam nükleer enerji şakaya gelmez ama artvin'in, rize'nin güzelim akarsu yataklarının ve vadilerinin ırzına geçilerek yapılan; ömrü taş çatlasa otuz kırk yıl olan "hes"ler için japon (kırgız da olabilir, bilemiyoruz) abiler bi el atsa ya...
  • ilgili vidyo buradan izlenebilir.
  • videoda konuşan kişinin japonya, türkiyeyi geri bırakma masası başkanı olduğunu düşünenleri gösteren videodur.

    adam aktivist. nükleere karşı. sanırsın japonya hükümeti videodaki adama sormuş yapalım mı santrali diye.

    ha sence neden yapıyorlar derseniz;
    şimdi başbakanın 'marmaray'ı japonya başbakanına anlatıyorum' demesinden sonra gücenen japonya başbakanı o zaman bende 'nükleer santrali türkiye başbakanına anlatıyorum' dedi. bunu duyan japonya paralel güçleri devreye girdi ve kötülemeye başladı. aha bu adam da paralelin adamı.

    ayrıca japonlarda türkçe konuşurken capon diyormuş. yıllarca şiveli konuşanlar capon diyince dalga geçildi bi de.
  • samimi olup olmamasından ziyade yarattığı farkındalığa bakılması gereken videodur. videoda da görüleceği üzere nükleerin yarattığı tahribat göze alınamayacak bir tahribattır ve canlılar ne bir şirketin ne bir devletin kendi hayatı üzerinde böylesine büyük bir sözün sahibi olmasını istemez. en azından istemeyenler vardır diyelim (mesela ben). nükleere mecburuz algısını yaratmaktan lütfen vazgeçiniz. ele avuca sığmaz bir bilim varken bir sürü çözüm yolu olduğundan ya da bulunabileceğinden eminim. ne hes e ne de nükleere mecburuz.
  • tanım 1:
    kendi ülkesi hakkında; "japonya, ekonomisi için geleceğini kurban etmiş bir ülkedir." diyebilen bir insandan samimiyet öğrenmesi gereken kişilerin -henüz gerçek bir nükleer felaket bile yaşamamışken- samimiyet dersi veremeye kalkmasını sağlamış uyarıdır.

    tanım 2:
    çernobil'de çok çay içmekten nöronlar arası bir dizi kimsayasal trafik sorunu yaşamış bir nesilin ecdatlarının idrak etme kapasiteni aşan uyarıdır.

    aynı zihniyetin süper güç olma konusunda silah ticaretine girilmiş olunmasını da içten içe desteklediğini sanıyorum. ne de olsa uyarıda da belirtildiği gibi tehlikeli ve pis işlerde para çok, gerisi teferruat.
  • bazı gerizekalı ahmakların, türkiye'de nükleer santral kurulmasının türkiye'yi süper güç yapacağı için dış istihbarat örgütlerince engellenmeye çalıştığını sandığı uyarı.
    o nükleeri bir yapalım hele var ya 2.ayında marsta toki inşaatına başlarız.
  • duyarlı bir japon kardeştir (bkz: emeğe saygı)
  • müthiş bir uyarı ama yözdil deyişiyle, anlayana.

    japonların kullandığı alfabe ile türklerin kullandığı alfabe arasında dağlar dağlar dağlar kadar fark olduğundan japonun yavaş konuşmasını/okumasını anlamak gerek. bence video ile oynanarak hızlandırılabilirdi ama adamın konuşması resmen videonun önüne geçmiş, yapmayın etmeyin.

    adam 2,5 yıl oldu, hala fukuşimaya girilemedi, çok tehlikeli olduğu için kimse girmiyor diyor, günde 300 ton radyoaktifli kirli su denize dökülüyor diyor, nükleer santrallerde kullanılan malzemeler 100 bin yıl boyunca kontrol edilmesi gereken tehlikeli maddelerdir diyor, millet hala adamın tipine, konuşmasına odaklanmış vay arkadaş!

    elin japonu, g8'deki japon, en gelişmiş ülkelerin başında gelen ülkede yaşayan japon koruyamamış nükleer santralini, 3. dünya ülkesi kıytırık türkiye mi koruyacak? hehey.
hesabın var mı? giriş yap