• bu ulkenin corona dan daha buyuk dertleri var. gariban geçim derdinde corona bulaşsa yetkiliye diyecegi tek sey "iş yerinden izin alamam birakin gideyim"olur.
  • inanılmaz bir durum, kısa zamanda gündem olması lazım. kaçanlarında büyük çoğunluğu virüs yüzünden kaçıyor. mümkünatı yok neredeyse virüsün ülkemize girmemesinin.
  • virüs bile kaçak yollarla giriyor vay arkadaş
  • göç idaresinin farkında olduğunu umduğum durum.
  • kaçak göçmenler malumunuz ülkede resmi olarak yoklar. haliyle aşı da olamıyorlar. kaç gündür çıkıyor 30-40 kişi toplu kavga etmeyi, toplu gezmeyi de seviyorlar.

    tabi kaçak göçmenleri polisimiz bulmakta zorluk çekiyor veya bunları deport etmek bizim kültürümüze ters artık her neyse bizlerle beraber yaşıyorlar.

    resmi olarak olmayan birine aşı yapılamaz. ama aşılama yapılsın korunalım diyor sağlık bakanımız.

    malumunuz ülkelerin aşılanma yüzdesi var. bu adamlar aşılanamıyor ama resmi olarak toplam sayıdan da sayılmıyor. ben ülkedeki kaçak göçmen sayısını bilmiyorum ama hiç de azımsanacak bir sayı olduğunu da asla düşünmüyorum. yani bu sayı o yüzdeyi gereğinden çok daha fazla etkileyebilecek bir sayı.

    devlet yetkilileri bu durumu düşünüp bu kaçakları deport eder mi diye bir fikir geliyor aklıma ama sonra duruyorum ve o zaman bizim diğer devletlerden ne farkımız kalır diyorum.

    sonuçta devlet dediğiniz kendi çıkarlarını düşünmez, bu tür olaylara duygusal yaklaşmalı değil mi

    kendi ülkenin vatandaşı ölüyorsa ne olmuş yani, onlar da insan değil mi gibi bir argümanla karşıma çıkarlar diye susuyorum.
  • kaçak göçmenler ülkeye; tecavüz, gasp, cinayet... vb öyle şeyler getirdiler ki artık coronayı görmüyoruz bile. corona geçer ama bunların getirdiği yozlaşmalar hiçbir zaman geçmeyecek.
hesabın var mı? giriş yap