• izmitin kandira ilcesine bagli bi sahil kasabasi.etrafi ormanlarla cevrilidir ve dalgalarin maydana getirdigi inanılmaz kaya olusumlarına sahiptir.gidip kafa dinlemek ,ormanda yuruyus yapmak ve denize girmek icin ideal bi yerdir.fakat istanbula yakin oldugu icin son zamanlarda istanbullularin isgaline ugramıs ve yavas yavas betonlasmaya baslamıstır.
  • haftasonlari istanbul'dan gelenlerin istilasina ugrayan, aslinda cok sessiz ve kendi halinde olan, bir kayik sahibi olma istegi uyandiran muhtesem koylara sahip yer.
  • garip bir sekilde denizi hic derinlemeyen bir yer burasi... 300 m yuruyorsunuz hala belinizde.
  • iskele civarinda bulunan 15-20 metre yüksekligindeki bir dogal kuleye haiz mekan. çikmasi mümkün ve fakat inmesi namümkün bir kaya yigini. yöredeki cesaret küpü arkadaslarin tepesine çiktiktan sonra 2-3 metrekarelik bir su birikintisine atladigi, tutturamayip birikintinin çevresindeki kayalara çakildigi dogal bir kule atlama kayasi bu. deniz bu kisimda çokça dalgali, suya daldiktan sonra dalgayla birlikte keskin kayalara yapismak pek mümkün. ama yine de eglenceli, denizle dalga geçmek için birebir mekan..
  • denizle dalga gecen bir arkadasin atladiktan sonra asagidaki kayalara ayaginin sikismasi sonucu boguldugu belde.
    (bkz: suyun sakasi olmaz)
    (bkz: macerayi seven adam)
  • (bkz: 12 adalar)
  • her ne kadar cocuklugumdaki o kucuk sahil kasabasi halini cok ozlesem de, kimilerinin inatla karadeniz in bodrumu yapmaya calisarak yavas yavas mahvettigi halinin bile vazgecilmezlerimden biri oldugu yer, hayatimin onemli parcasi, ozlenen, beklenen...
  • babamın kuzenime bokunu cıkarmak tamlamasını unutamayacagı sekilde ögrettigi deniz kenaaaarı beldecik
  • dogru zamanda dogru yerde olmanın keyfini yasatan belde*..hem ruh hem beden dinginligi icin ideal kucuk bir balıkcı koyu esasen..elini uzattıgında, pencereden dallarından yakalarcasına yakın iki taraflı uzanan camların arasından keskin yesil kokuları icinde varılır kerpe'ye..denizin guclu kollarıyla doverek sekillendirdigi kayaları fotograflamak, sehir hayatından minik kacıslar yasarken cigerlere temiz hava depolamak, is, guc karmasasından arınmak icin gidilmeli gorulmeli..
  • tertemiz suyuyla karadeniz'in tek dogal koyu. suyu soguk ta olsa cok keyifli bir denizi var. ozellikle kayalarin gosterdigi garip sekillenmeler cok etkileyici. yuzmek icin temiz bir kumsali olan kasabanin diger alternatifi de daha derin ama daha guzel olan kayaliklari, dikkatli olmak gerekiyor haliyle.

    istanbul'dan gidis icin parali yoldan kandira cikisina sapiliyor. sonra da kandira-kefken tabelalari izlenerek uzun bir sure 3 seritli asfalt yolda kendinizden gecirecek dogal manzaranin icinde yol aliniyor. kefken-kerpe yol ayrimindan sonra daha da ilginc bir yol bekliyor. uzun, dumduz ama cokca egimli bir yolda "hep ayni yerdeyim" hissini veren bir yolda gidiliyor. yaklasik 1.5 saat icinde istanbul'dan kerpe'ye varmis oluyorsunuz.

    tikinmak icin pandora restaurant ucuz fiyatlari ile ideal. 3 milyona turlu cesit balik, muhtesem bir koy manzarasi esliginde yenebiliyor.

    istanbul'un bodrum'u degil daha, olmasa da iyi olur diyor insan.
hesabın var mı? giriş yap