• esas bombanın patlayacağı başlık...

    offshore dan filan bu halka bir sey cıkmaz da garibanın parasını iç ettiğini de kanıtlarlasa , o zaman sıkıntı büyük :)
  • (bkz: suriyelilere 30 milyar dolar harcadık)
    demek ki man adasında suriyeliler için yeni bir ülke satın almışlar.
  • türkiye'de 3 milyon suriyeli olsa, bunların her birine, çoluklu çocuklu 10'ar bin dolar dağıtıldığı anlamına gelir. bir ailede 5 kişi varsa, 50.000 dolar demek bu. peki neden tr'de yaşayan suriyeliler bu şartlar altında hala avrupa'ya gitmeye çalışırken denizlerde boğulsun, ya da neden hala sokaklarda dilensinler, para karşılığı dedelerle evlendirsinler çocuklarını, ya da 80 metrekare dairede 4 aile birden yaşasınlar?

    belli ki o para başka yerlere gitmiş.
  • birileri çatır çatır yemiştir. din, allah, kitap diyen insanlar yemiştir hemde. bu kadar vebal ile cennete gideceklerine inanmaları da çok garip. insanlar ay sonunu nasıl getirsem diye düşünüyor ama bu adamlar yemeye doymuyor. nasıl bir açgözlülük bu?
  • şaka maka kılıçdaroğlu'nun patlattığı asıl bomba budur.

    hakikaten, 30 milyar dolar para harcandıysa bu suriyeli insanlar neden yarı aç yarı tok yaşıyorlar hala.
    bırak 30'u, 10 milyar dolar para ile yapacağın yatırım ve atılımla, nüfusuna ek 3 milyon insanı ve hatta daha fazlasını refah içinde yaşatman lazımken, bu 30 milyar dolarcık kaç kişinin cebine pay edildi acaba?
  • yeni bir suriye kurulur lan o parayla
  • yazacaklarım tutarsız ve üstün körü düşünce ile yazıldı ama o kadar parayı düşününce olabiliyor böyle.
    o parayla 10 tane opel markası satın alınabilir, fabrikalarında onbinlerce suriyeli çalıştırılıp para kazanmaları sağlanabilirdi. hem de 10 tane yerli ve milli araba markamız olurdu.
    30 miryar doral, dilim bile dönmüyor. opel markasının 3 milyar dolar gibi bir rakama satıldığını görünce, bu satıştan daha fazla paranın sadece 1100 odalı saraya harcandığını düşününce içim bi cız ediyor ne yapayım.
  • vatandaşın en fazla tahayyül edebileceği para miktarı milyon tl. adama milyar dolarları götürüyorlar diyorsun mal mal bakıyor. o yüzden böyle çerezlik yolsuzluklarla konuya girmek daha akıllıca. hatta bu miktarlardan bahsederken kaç asgari ücret yapıyor onu da söylemek şart ki vatandaş bu miktarların ne demek olduğunu zihninde canlandırabilsin.
hesabın var mı? giriş yap