• hayatım boyunca 1000 kereden daha çok duyduğum 2 cümleden biridir.

    zeki ama çalışmıyor görevini üstlendiğini düşünürdüm bu yaşıma kadar, ama "lan oğlum, kız sana ayı dedi bariz" uyarıları gelmeye başlayınca anladım ki kocaman bir yalanı yaşıyoruz ben ve benim gibi obezdaşlarım. aldı beni bir düşünce tabi ki, bir insan nasıl hem şişman olup hem de yakışıklı olabilir diye!!! ya da bu gerçeği alenen, çok zarif ve mükkemmel dış görünüşe sahip bir hanımefendinin obez sevgilisi hakkında söylesem, ne gibi bir tepki alırım diye!!!

    "amerika'da bana zayıf dediler" insancıkları dolu etrafımda, yavaş yavaş onları da uyandırmaya çalışıyorum bu tatlı rüyadan ve yolun başında, kaybedeceği şeyleri değil, kazanacakları şeyleri düşünmelerini öneriyorum.

    "sağlığıma dikkat etmeliyim" değil, "o 32-34 501'e bir girebilseydim" dedirtmek istiyorum artık, kendime salık verdiğim gibi.
  • (bkz: yersen)
  • karşındaki insan uzun yol tır şöförü olmadıkça gerçek olmayan cümledir.
  • kötü niyetli bir yalandır.

    insanları kandırmaktan başka birşey değil. oysa doğruyu söyleyip kilo vermeleri için motive etmenin de yolları var.
  • kişinin ne kadar zayıf olduğuna göre değişir tabi. çok zayıf birisine kilolu olmak sana çok yakışıyor, biraz kilo alsan denebilir. ancak kilolu birine sana kilolu olmak yakışıyor diyenin bence tombullara karşı bi fetişi vardır. fazla kilo hem sağlığa zarar, hem kötü görüntü hem de kilo verenlerin fark edeceği bir kavram olarak "hakeket kısıtlayıcı"dır, sizi yavaşlatır, mutsuz eder, işte, arkadaşlıkta, sosyal hayatta başkalarına nazaran biraz daha geri planda kalmanıza neden olabilir.

    sadece "olabilir" diyorum, çünkü karakter çok çok önemli. kişi kilosuyla mutlu ve özgüvenliyse geri kalmaz.
  • uzun yıllar maruz kaldığım samimiyetsiz söz öbeği. kilo verince ''eskiden sen neymişsin be'' ye dönüştü birden.
    ha bir de yine kiloluyken duyduğum ''yakışıklı değil ama sempatiksin'' var ki ocaklardan ırak.
hesabın var mı? giriş yap