• klima kaynaklı sağlık problemleri genellikle bilinçsiz veya aşırı kullanım sebebiyle görülür.
    sıcak yaz günlerinde mekan içi ve dışındaki sıcaklık farkı ve ani hava değişimi vücut direncini düşürür. bu durum da viral enfeksiyonların sık görülmesine sebep olur.
    özellikle klima ilk çalıştırıldığı zamanlarda filtresinde biriken mikroplar havaya karışarak enfeksiyonlara neden olabilir.
    enfeksiyona bağlı olarak zatürre başta olmak üzere çeşitli hastalıklar da gelişebilir.
    bilinçsiz klima kullanımında çocuklar, yaşlılar, şeker hastaları ve böbrek yetmezliği olan kişiler daha çok tehlike altındadır. çünkü bu gruptaki kişilerin vücut dirençleri klimanın havaya saçtığı bakteriler nedeniyle daha da zayıf düşebilir.

    klima çalışırken ortamdaki pencerelerden biri az da olsa aralanabilir. sıcak-soğuk hava değişimini sağlamak için klimalı mekanı sık sık havalandırmak da fayda sağlar. klimanın açık olduğu ortamlarda uyumak oldukça tehlikelidir. odalar yatmadan önce klima ile serinletilmeli ve sonrasında mutlaka kapatılmalıdır. ayrıca klimalı ortamlarda sigara içilmesi de oldukça zararlıdır.
  • bunu kışın yaparsam ne olacağını merak ettiğim durum.
  • dışarı ve içeri sıcaklık farkını azaltmak için aslında mantıklı ama bana hep zengin itemi gibi geliyor bu olay sürekli kapıyı kapa diye tembihlendiğimizden midir nedir
hesabın var mı? giriş yap