• köpeklerin barınmaları için oluşturulmuş genellikle ahşap ya da plastikten yapılan küçük kulübe.
  • kopek kulubesi deyip gecenlerin fiyatlarina bir bakip, onunde saygiyla egilmesini saglayan kucuk, pahali seylerdir. kopegimin basini sokacagi bir catisi olsun diyenler, 300 ila 750ytl arasinda degisen tahta veya plastik kulube secenekleri ile karsi karsiya kalmaktadir. orta buyuklukte bir kopek icin, catisi bilmemne malzemeden olan tahta kulubeler 500 ytl olup, bunun plastik olanlari arasinda ben 1 milyara kadar fiyat gordum. simdi zovirax kullaniyorum. plastikler icin "parazit barindirmaz" reklami ile ebesinin nikahi kadar fiyat bicilmesiyle beraber, veteriner destekli olarak tahta kulubelerin daha saglikli oldugunu belirtmek isterim. ancak tahta kulubeyi "iki tahta birkac civi" ile hallederim diye dusunen bunyelere, o iki tahtali boyasiz kulubenin, ilk yagmurda ordan burdan patlayip kopegin basina yikilacagini da hatirlatmak isterim.
  • fiyatlari gorup oha dedikten sonra, kulube seciminde dikkat edilecek hususlara gelelim.
    kopegin kulubesi tahta ise boyali olacak, yikanabilir olacak, icinde ince kivrimlar delikler barindirmayacak, olur da bit pire parazit gelirse buralarda barinma imkani bulamasin. kopegin boyutuna gore ne cok buyuk ne de cok kucuk olacak. kopegin icinde basini egerek ayaga kalkabilecegi ve icinde donebilecegi kadar buyuk olacak. ama bundan fazla buyuk olmasi da kulubenin isinmasini engeller, kopegin ayak uclari, kulaklarinin donmasina sebep olur,bu yuzden cok da buyuk olmayacak. arasini buldurmak size kalmis. catisindan bacasindan su damlamayacak, su emmeyecek, yerle temas ettigi yer direk kulubenin zemini olmayacak. insanin kendisine ev almasi daha kolay...
  • kopegi ev sahibi yaptiktan sonra, kulubeye alistirma fasli tam komedi. yagmur yaginca illa ki girecek diye hic takmadiginiz kopek, yagmur altinda sirilsiklam olup inatla kulubesine girmiyorsa ne yapilir? yavru kopegi kaldirip koyarsin icine, alisir. ama inat ve karakter sahibi asi ergen kopek sahibinin cekecegi var. burada kopegin sevdigi, kemirmekten hoslandigi oyuncaklarla odul biskuvilerine ihtiyac duyuyoruz. oncelikle kopegin uzerine yattigi paspas, kulubeye serilir. kopege biskuviler koklatilir, kulubenin icine atilir, boylelikle kopegin kulubeye kafayi uzatmasi, koklamasi saglanir. normal kopekler bu yolla kulubeyi tanir, usuyunce de sicak bir yer bulma cabasiyla kulubeye yerlesir.
    ben, her turlu kapidan gecmeye ayak direyen kendi kopegimi bir saat yagmur altinda, bir koca paket biskuviyi harcayarak kulubeye sokmaya calistim, girmedi. ha biskuvileri bitirdi mi , bitirdi serefsiz... sonra baktim ikimiz de islaniyoruz, karga tulumba iceriye sokup kapattim, cikmasina izin vermedim. kulubenin icinde sevip sakinlestirdim, ki bu arada ben hala yagmur altindaydim, bir paket biskuviyi daha oyle harcadim. ama simdi kulubesinde uyuyor... demek ki zorla guzellik oluyormus.
  • olması gereken budur;
    http://i.hizliresim.com/ry6m6r.jpg
  • projesini yapı ressamlığı öğretmenlerinin de çizebilmeye yetkili olduğu yapı. :p
  • almayı düşünüyorsanız intette demonte modeller 400 liradan başlıyor.

    bunun yerine orman ürünleri satan yerlerde aynı fiyata yaptırabilirsiniz.
  • yaşadığım sitenin bahçesine 6-7 aylık bir sokak köpeği sığındı. bu bölgede sokak köpekleri çok ve soğukta aç kalınca çok saldırgan oluyorlar,tahminimce bu yavruyu da epey dövmüşler,o kadar ürkek ki insanların ve diğer köpeklerin yanına yaklaşamıyor, iki aydır site bahçesinden hiç çıkmadı, ankara'da yaşıyorum ve buranın kışın ne kadar soğuk olduğunu herkes bilir. karda kışta köpeğin ölmesini istemiyorum, her gün besliyorum, ne yazık ki evde bakma imkanım yok kişisel nedenlerden dolayı. yazarlardan ricam, elinde köpek kulübesi olup artık kullanmayanlar varsa benimle paylaşmaları. bana yardımcı olabilecekler yeşillendirirse memnun olurum.
hesabın var mı? giriş yap