• silgi üzerine yazma, defter açma, kitap açma, ufak kağıtlara yazma, yarım daire kağıtlara yazıp sıra altına raptiyeleme (ama çekmem o ayrı konu...)
  • en güzeli elinizi hilal şeklinde başınıza koyup, yanınızdaki sıra arkadaşınıza bakmaktır. tek dezavantajı 2-3 ay aynı yöntemle devam edince şaşı olma riskidir.
  • siyah transparan defterler vardır. bu defterlerin ilk sayfasına tüm bilgiler yazılır. sonra oturduğunuz sıra bozuk,pürüzlü bir sırayla değiştirilir. öğretmen gelip kağıtları dağıtınca, "ööretmenim sıram bozuk altına bir şey koyabilir miyim?" denir. ve o defter çıkartılıp konulur. kopya çekilir.
    dezavantajı: "kalk madem şu ön sıraya geç yavrucuğum"
  • sira arkadasiniz disi ise bacagina kopya yazar okursuzunuz.
    dezavantaji: kiz arkadasiniz "oh$$" diyip kopyalara ellemenize bir anlam veremeyip ciglik atabilir.
  • kız öğrencilerin en çok kullandıkları yöntem yazın bacağa yazmak iken, kışın külotlu çorap giyildiği için tayta kağıt sıkıştırmaktır. bir kağıda yazılan bilgiler etek altına giyilen tayta sıkıştırılır ve öğretmen başka bir şeyle meşgul iken bir güzel çekilir.
    dezavantajı: giyilen tayt özellikle kalorifer yakınında oturuyorsanız bacaklarınızı pişirebilir. ayrıca kopyaları 1 ders önce hazırlayıp teneffüs'e çıkma gafletinde bulunmayın. ayağa kalkınca etek yukarı çıkacak ve kopyalar görünecektir.
  • eğer sınav test biçimdeyse karşı sıradaki arkadaşla işaretleşme yoluyla anlaşılır.
    şöyle ki
    baş parmak a şıkkıyla başlar ve parmakların sırasıyla b c d e olarak gider.
    soru sayısı ise yine ellerle işaret edilir. eger iki basamaklıysa onlar basamagı dudakların rahat okunabilmesi için hecelenir birler basamagı parmaklarla gosterilir.
    dezavatajı: parmakları karıştırmak ve ya şaşırmaktır
  • kasılır ve ince uzun kağıtlara ufak ufak yazılır ,minik rulolar halinde eteğin plilerine sıkıştırılır
    ya da ey bi ci di i ef ci* formatında sıranın üstüne döşenir. formika tek kişilik sıralar için sınavın ingilizceden olmaması koşulu ile idealdir, kurşun kalemle yazılır ki hem parlasın rahat okunsun, hem sonra silinip yeni sınavlara yelken açılsın.
  • yeşil ortası beyaz çizgili olan pelikan silgiler alınır ... beyaz bölümünden silgi düzgün bir şekilde ikiye bölünür ... silginin boyutu kadar kağıtlar bir bloknot gib üst taraflarından birbirine yapıştırılır ... soora bu küçük bloknotumuz iki parça haline gelen silgimizin ortasına konurlur we silgimizide blok not haline getirecek şekide sadece bir tarafından yapıştırırız ... böylece silgi kapandığı zaman ... kağıtlar silginin ortasındaki çizgi gibi görünür dikkat çekmez ... fırsat kollanır .. silgi açılır .. sınawdan 100 alınır we çıkılır
  • kallavi hafizaya sahip atraksiyonlu bir hesap makineniz varsa, çıkması muhtemel metin kısımlarını efektif bir sekilde buraya nakletmek mumkundur. ancak abarip kitabi oldugu gibi do$erseniz hem normal calisma surenizin iki kati debelenmis olursunuz hem de aradiginiz seyin nerede oldugunu bulabilmek icin sinav sirasinda ecel terleri dokebilirsiniz.
  • bu yontem kar$ilasilan sinav sorulari hakkinda hic bir fikri olmayanlar ve artik kaybedecek hicbir $eyi kalmamis ki$iler icin uygundur:

    sinav sirasinda dagitilan cevap kagidina sinavla ilgili bir seyler karalanir (ornegin sorularin sekli, verilmis olan formuller vb.) daha sonra uygun an kollanarak hocadan ikinci kagit istenir. hoca ikinci kagidi getirir ve imzalar. verilen ikinci kagida sorular itinayla yazilir ve bu kagit uygun bir sekilde saklanir. simdi sira sinav suresinin sonuna kadar dikkat cekmeyecek bir sekilde beklemeye gelmistir. sinav biter bitmez ilk kagit teslim edilir ve ortamdan ucarak kuytu bir kose aranir. kitap defter acilarak sorular cevaplanir, olayi bilen arkadaslardan da yardim alinabilir. bu is de bitince hocanin odasina gidip kusku cekmeyecek(?!) bir sekilde kagit kapinin onune birakilir. bilinen ayet ve dualarin okunmasi suretiyle ortamdan uzaklasilir.

    hocanin veya bir baskasinin kagidi farketmesi ya hocanin "hay allah dusurmusuz cocugun kagidini..." demesi ve yırtmanız, veyahut okuldan itina ile $utlanarak yeni ufuklara yelken acmaniz ile sonuclanabilir
    (bkz: ben bugun bunu gordum)
hesabın var mı? giriş yap