• verdiğiniz ayet çevirilerinde hatalar var. örneğin şu hurili göğüslü ayetin arapçasını bir yazın buraya , hangi kelime göğüs anlamına geliyormuş , hangisi tomurcuk anlamına geliyormuş bir bakalım önce. sizinde eleştirdiğiniz ^^ din alimlerinin fantazilerini yansıttığı meallerde var bu tomurcuk memeler , seks köleleri falan. bu ayetler ve anlamlarının irdelendiği şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim . http://www.canertaslaman.com/…lik-ve-huri-meselesi/ ayrıca siz din olayını yanlış anlamışsınız. kuranın şu kısımları hoşuma gitti , onlar kalsın , şunlar değişsin , reform yapalım vs şeklinde manupule edilebilecek bir din yoktur kardeşim. hele hele islamı kafana göre hiç değiştiremezsin . değiştirmeye kalkarsan o hadisçi gazaliyle aynı işi yapmış olursun.burda yapılması gereken , dinin orjinal haline geri dönmek yani fabrika ayarlarına dönmektir. kuran tefsiri konusunda da ileri seviyede arapça bilen objektif insanları oturtacaksın bir kenara, birebir çevirteceksin ayetleri. yoksa herkes kendi mezhebine göre çeviri yapıyor. biraz önce bahsettiğim memeli hurili ayetin meallerine bakınca göreceksiniz söylediğim şeyi. ayette ne meme var ne şehvet var ama biri çevirmiş öyle, arkasından gelenlerde aynı yoldan devam etmiş. ayrıca bu yazınıza niye hiç eleştiri gelmemiş onu da anlamadım. yeni üye olduğum için ben mi göremiyorum acaba ?
  • katılmamak elde değil kesinlikle böyle düşünüyorum. batı medeniyetine entegre olmak istiyorsak başarmamız gereken ilk şey bu olmalıdır.
    @skocax bütün yazılarınızı okumaya çalışıyorum, referanslarınızı kontrol ediyorum ve kendimde araştırıyorum. eğer bu yazıyı görürseniz sizinle tanışmak isterim bazı sorularım olucak :)
  • bir kuran müslümanı olarak başta mantıklı buldum, iyi gidiyordu ama ibadetleri yoksayması ve kurandaki kuralların 7. yy'a ait sosyal hayata uygun olduğu için 21. yy'da kullanılamayacağını söylemesiyle ölü doğan bir proje oldu.

    o zaman kuran belli bir süre için geçerli olacak şekilde indirildi öyle mi? diyelim ki bu konuda ilk çatlak sesler 21. yy'da çıkmaya başladı, allah öngörmedi mi "şimdi bunu yolluyorum ama 2000 sene sonraki insanlara uymaz bu" demeyi?

    kuran'ın temel mantığına ters bu tefsir.

    “o, 'dini doğru anlayıp hükümlerini uygulayın ve o hususta tefrikaya düşmeyin:' diye, din esasları olarak nuh’a emrettiğini, hem sana vahyettiğimizi, keza ibrahim’e, musa’ya, isa’ya emrettiğimizi sizin için de din kıldı.” (şura, 42/13)

    “...bugün, dininizi kemâle erdirdim. size ni’metimi tamamladım. ve din olarak size islam’ı seçtim...” (mâide, 5/3)

    “kim islam’dan başka bir din ararsa, (bu din) ondan asla kabul edilmeyecektir. o kimse âhirette de hüsrana uğrayanlardan olacaktır.” (âl-i imran, 3/85)

    “muhammed, sizin adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. ama allâh'ın resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. allah her şeyi hakkıyla bilendir.” (ahzab, 33/40)
hesabın var mı? giriş yap