• oldukça başarılı film, filmin başından sonuna oyunculuklara hayran kalıyorsun.

    --- spoiler ---
    mühendis abimizin kafadan hesap yapıp köprüsünün insan hayatına yaptığı katkıyı anlattığı kısım süperdi.
    --- spoiler ---
  • filmin muziklerini nathan larson yapmis ama bir gustavo santaolalla havasi var bazi yerlerde, o da zaman zaman sanki biralejandro gonzalez inarritu filmi izliyormussunuz etkisi yapiyor...
  • mükemmel oyunculuk ve kurgu ile ilerleyen süper bir film.
    hiçbir şey sırıtmamış, hiçbir şey yavan değil.

    ayrıca finans ve piyasalar ile ilgisi olmayanlar için filmi izlemeden önce;
    birebir örnek olmasa da (bkz: lehman brothers) ve (bkz: 15 eylül 2008 lehman brothers iflası)

    >>>filmdeki kodaman abimiz john tuld'ın ismi, merill lynch'in eski ceo'su john thain ve lehman brothers'ın eski ceo'su dick fuld'dan esinlenerek oluşturulmuş.
    >>>yönetmenimiz jc chandor'ın babası eski bir merill lynch çalışanı.
    >>>işlenen banka lehman brothers değil, henüz batmamış ve operasyonel bir yatırım bankası.
    >>>film seti için eski bir hedge fund firmasının ve citi'nin trading katı kullanılmış.

    ayrıca;

    --- spoiler ---

    +you’re selling something you know has no value.
    -be first, be smarter or cheat.

    --- spoiler ---
  • saçma sapan bir film. aha millete kazığı böyle çakıyoruzu finansçı diliyle anlatmışlar. bu dilden anlayan adamlar zaten bu olayın farkında. işin komik tarafı olayı finansçı dilinden anlatan elemanın yüzünde ne konuştuğu hakkında bir fikri olmadığını gösteren bir ifade olması. vaktinizi harcamaya değmez. bana filmi izleyince "ulan demi more gibi hatunda anneanne olmuş" hissi verdi sadece.
  • bütçesi küçük sayılabilecek bir ilk uzun metraj olmasına rağmen güçlü bir kadroyu bünyesinde barındıran, j.c. chandor filmidir.
  • konusuna göre ve 24 saatlik bir zaman dilimini anlatmasına rağmen gayet akıcı heyecanlı bir film. ancak türkiye hasılatı oyuncu kadrosunun kalitesine rağmen bir hayal kırıklığı olacak gibi. koca sinema salonunda filmi sadece ben seyrettim. kocaman film sadece benim için gösterildi. hatta film arasında görevli salona gelerek;

    - araya çıkmayacaksanız devam edebiliriz;

    - tabi. devam edelim.

    bu durum bana bir gerçeği daha hatırlattı. türkiye'de sinema seyircisi yok! sinemaya sadece reklamı sonsuz bir şekilde yapılan filmlere giden insanları sinemasever olarak kabul etmiyorum. beyaz show'un oyuncularını davet ettiği filmlere giderek izleyici olunmuyor. bunu bir aşağılama olarak söylemiyorum. sadece durum bundan ibaret bunu belirtmek istedim. bu ve bunun gibi geride kalmış bir çok film heba olup gitti. bunun nedenle türk oyuncuların film galalarında

    - türk izleyicisi filmden anlıyor, artık neyin ne olduğunu biliyor; gibisinden laflar etmeyin. sessizce vizyona girin bakalım kaç kişi seyredecek. bunu başarak tek isim çağan ırmak babam ve oğlum. o film dışında reklamsız tutunabilen film yok.
  • finanstan şundan bundan anlamayan şahsım yarım yamalak da olsa eski film tecrübelerime dayanarak anlamış ve keşke filmin devamı olsa demiştir.
  • bu kadar iyi yorumu gördükten sonra bu filme bir daha şans vermeyi düşündüm, zira ruhumu sıkan ve yarım bıraktığım ender filmler tarihinde yer almıştı. oyunculuklarına zaten bir şey demiyorum insan taş olur fakat para para para hırs vs içimi baydı be. ya da h.sonu izlenmemeli, o zaman da mı iş?!!
  • 2008 ekonomik krizinin başlangıç dönemindeki "farkındalık süreci"ni, bir yatırım bankasının gözünden anlatan bir film. krizle ilgili teknik bilgi isteyenleri, işin içyüzünde neler dönmüş merak edenleri biraz hayal kırıklığına uğratıyor malesef. "inspired" ya da "based on a true story" yazısı da gözükmediğinden, içeriğin ne kadar gerçekçi olduğunu bilmeden izleyince, bir hollywood geriliminin ötesine geçmiyor.

    sadece şu detayı vereyim;
    geremy irons'ın roket bilimci elemana verdiği "müzik" örneğini gerçekte citygroup eski ceo'su chuck prince, "müzik durana kadar dans etmeliyiz." şeklinde söylemiştir.

    5 sene sonra gelen edit: az önce denk geldim hoşuma gitti. suits dizisinin 5. sezon 12. bölümünde harvey, donna'nın babası para isterken yaptığı yanlışı göstermek adına "müzik durana kadar" sözünü kullandı. seviyoruz böyle detayları.
  • istinye park'daki sinemada boş salonda izlediğim film. maalesef türkiye'de pek tutmayacak gibi ama filmin kalitesiyle alakası yok bu durumun. mükemmel oyunculuk, zekice hazırlanmış konuşmalar, zaman zaman kapitalizm tarihiyle yüzleşmeler çok tatmin ediciydi. özellikle iş hayatına yeni girmiş yuppie'leri motive edecek türde film olması pek sanatsever hipsterlar tarafından beğenilmeyebilir.

    --- spoiler ---
    jeremy irons'ın filmin son bölümlerinde bütün finansal krizlerin yıllarını ezberinden sayması manidardı.
    stanley tucci'nin merdivende aklından yaptığı hesap ve konuşması da unutulmaz bir sahne olacak bana kalırsa.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap