• türkiye ceo'sunun duyurusunu yaptığı linkedin postu

    istanbul gibi inişli çıkışlı, doğru düzgün bisiklet yolu olmayan bir şehirde kuryeye vitessiz düz bisiklet verip çantasını da sırtına asmak kendilerince nasıl pr yapılacak kadar başarılı bir uygulama olarak görülüyor enteresan gerçekten.

    muhtemelen asgari ücret civarına günde 8 saat pedal çevirecek kadın çalışan. en azından elektrikli bisiklet verip çantayı da bisiklete koysalardı da tebrik etseydik. bu şekilde motor maliyetinden kısıp çalışanların fiziksel gücünü sömürmek gibi durmuş.

    edit: linkedin'i açamayanlar için görsel eklendi.

    görsel

    edit 2: bisiklet vitesli olabilir diyen de var. ben baktığımda vites göremiyorum ama modelini bilen varsa özelden ulaşabilir, düzeltme yapabilirim.

    edit 3: vites shimano nexus imiş. vites olup olmaması işin rengini değiştirmiyor tabi ki. olay hala saçmalık. sadece yanlış bilgi vermemek adına editliyorum.
  • sütün içindeki proteini almış gıdalarla beslenen halkın içinden o bisikleti günde 8 saat kullanacak adam bulamazlar. 2 gün sonra kurye yolda düşüp bayılır.
  • ulan, motosikletli kuryeleri bile 3-5 km'lik mesafeye yiyecekleri sıcak ulastiramiyor, bisikletle dagitacaklarmis bir de.
    aferin, cok iyi dusunmussunuz.
  • hem kuryeye yazık hem de yemek bekleyene dediğim uygulamadır.

    normalde 1 saatte getiriyorlardı, artık zincir attı, jant yamuldu durumlarından dolayı 2.5 saatte falan getirirler.
  • pr ci karilarin dedikodu yaparken sirketlerini doga dostu gostermek icin bulduklari sikko fikir. zaten zor sartlarda calisan kuryelere bir de ekstra fiziksel yuk binmesi durumu olusuyor. next level mallik.

    ceo beyi de ise gidip gelirken bisiklet kullanirken gormek isteriz.

    heee doga dostu olunacaksa, elektrikli bir suru bisiklet, scooter var onlara gecilebilir. zamana karsi yarisan bir kisinin insan gucu alet kullanmasi bir kere firmanin puanlarina zararli. 10 dk gec gelmesi bile hayati onem tasiyor sicak yemek oldugundan.

    muhtemelen pilot uygulama yakinda vazgecilecektir.

    edit: sunu soyliyeyim orasi caddebostan sahil deki mc servis bolgesi duz ayak ama yine de bisiklet duz yolda bile yorar insani
  • #126506601

    biraz daha ezin çalışanları. biraz daha yüklenin sırtlarına. şerefsiz namussuzlar.
  • o sırt çantası, o bisiklet ve o mont ile kuryenin ter içinde kalarak hasta olacağı uygulama. görseldeki tek doğru ekipman kask.
  • plazada çalışıp, beden gücüyle iş yapanlarla ilgili zerre fikri olmayan bir grup at kafasının 'inovatif' fikri.
    amına koyayım benzine çok zam geldi demezler de 'doğa dostuyuz biz yea' derler.
    dalyaraklığın lüzumu yok. olmaz o iş.
  • sarı mayolu abilerin bile zorlanacağı bir olaydır.
  • türkiye'de en ucuz şey iş gücü olduğu için adamlar bunu değerlendirmek istiyor.

    elektrik benzin vs şeyler insandan daha pahalı malum türkiye'de. hatta her şubeye 3-5 eleman alsınlar bisiklet pedalı çevrilerel elektrik üretilen bi sistem kursunlar. elektriği de daha ucuza getirebilirler böylece
hesabın var mı? giriş yap