• bir şey gerçekleşebiliyorsa imkansız değildir. imkansız değilse mucize değildir.

    he yav he. birinizin peygamberi eşekle uçtu, ötekinin peygamberi denizi yardı, berikinin peygamberi ölüyü diriltti.

    halen bunlara inanan kerizler var mı yahu! omzunuzdan tutup "uyan evladım uyan. 21. yüzyıl oldu. lcd televizyonlar icat edildi, cep telefonu diye bir şey var, kamera falan var, otomobiller var, uçaklar var. bak elin oğlu marsa gidiyor. yapay zeka gelmiş hoş gelmiş. evrim, dna, kara deliklerin keşfi, higgs bozonu falan... abi hepsini saymayayım ama biraz geri kalmışsınız sanki" diye silkeleyelim mi ne yapalım?

    tanrıya inanmayın demiyorum. hobi olarak yine inanın sdafsdfs
  • ne dediğini bilmeyendir.

    (mucizeyi dini ıstılahtaki "peygamberin gösterdiği fevkalade hadise" anlamından soyarak konuşuyorum, yani yasasız/yasa-dışı herhangi bir hadise anlamında alarak...) imkan ve imkansızlık rasyonalistlerin üzerine kafa patlattığı meselelerdir, çünkü aklı, yani usu, yani tanrıyı kabul ederler ve tanrı demek de yasa demek, zorunluluk demek. o yüzden de bi rasyonaliste göre mucize imkansızdır, çünkü tanrısal eylemde "yasasızlık" düşünülemez.

    ateiste göre ise mümkündür, çünkü yasa yoktur. yasa yoktur, çünkü yasa koyucu yoktur, dolayısıyla "mucize" mümkündür.
  • (bkz: götten ateist söylemi uydurmak)
    hangi ateist "mucize imkansızdır" der ve mucizeyi "eleştirir" arkadaş? olsa olsa belirli bir mucizenin imkansızlığını, yani olamayacağını iddia eder.
    ateistlere noele falan kafayı fazla yorunca "beyinde hicrelerin birbirini yemesi" gerçekleşiyor haliyle.
    bu dinci tayfa "lan işimiz gücümüz ateistler, evrim mevrim, bu mudur bizim olayımız? şu trollükleri bıraksak da imanımıza işimize gücümüze baksak, kanıtlanacak, kabul ettirilecek bir değerimiz varsa millet gelir zaten" diye bir sorgulayabilse böyle gereksiz komedilerle kirlenmeyecek ortalık.
    ateistle, agnostikle uğraşacağınıza iki ilahi besteleyin, iki güzel kelam edin. ama nerdee? varsa yoksa ebleh polemikler, gereksiz sataşmalar.
hesabın var mı? giriş yap