• sinüsler açılsın diye sürdüm alnıma 10 dk önce. sinüs ne beynim açıldı, hava alıyor en derinlerine kadar. yandım ulan!!!
  • sıcak yaz günlerinde vücudunuza sürerek hem kimyasal zehirler kullanmadan, hem de mis kokarak sivrisineklerin sizden uzak kalmanızı sağlayan yağ. okaliptüs yağıyla karıştırılırsa etkisi daha da artar.

    ayrıca tart mum eritmekte kullanılan aparatın hazne kısmına biraz su ve üzerine biraz bu yağlardan damlatıp, mum ateşi üstünde yavaş yavaş uçarak mekana dağılmasıyla, sivrisinek kovucu etkiyi bütün mekana yaymakla kalmaz, tüm bu seremoniyi icra ederken ortamda mistik bir hava yaratmış olursunuz.
  • kemoterapi kaynaklı mide bulantılarından tutun araç tutmalarına kadar çok geniş yelpazedeki mide bulantısı sorunlarına karşı çok etkili şekilde kullanılabilen bitkisel bir ilaçtır.
  • her evde olması gereken nefes ve zihin açıcı. ayrıca nane yağı kokan eve fare, börtü böcek, sürüngen ve benzerleri girmez.
  • kronik migrenin kurtarıcılarındandır kendileri.sürekli ağrım olduğu için her zaman ilaç içmeyi zararlı buluyorum.(ona rağmen içtiğim oluyo malesef)bu yüzden bazı zamanlar nane yağını alın kısmıma sürüp hafifletmeye/geçirmeye çalışıyorum.ayrıca bilginiz olsun lavanta yağının da nane yağı kadar etkili olduğunu söylüyorlar.denemek lazım.
  • öksürüğe karşı bire bir olan yağ. başladığında geçmek bilmeyen inatçı bir öksürüğüm var ne yazık ki. bu yaz mevsiminde hasta olmayı başarıp geceleri öksürük krizlerinden uyuyamaz hale gelince bir arkadaşımım önerisiyle bu yağdan aldım ve gerçekten inanılmaz iyi geldi. neredeyse 4-5 gün boyunca disk pamuğa 5-6 damla damlatıp hafifçe boğazıma ve göğsüme sürüp birazcık burun ucuma değdirdikten sonra o pamuğu yastığımın yanına koydum ki gece boyu soluyabiliyim kokusunu. nefes almayı kolaylaştırıyor ve öksürüğü epey azaltıyor. ama direkt oranıza buranıza sürüp gece boyu kendinizi yağa maruz bırakmadan önce kolunuzun küçük bir kısmında deneyip alerjik olup olmadığınızı test etmenizi öneririm, kaş yapıyım derken göz çıkarmayın.
  • cam bir kabın içindeki sıcak suya birkaç damla damlatılarak odaya konulduğunda, çok rahatlatıcı bir etki yapıyor. plastik kapta, kokusu nahoş bir hal alabiliyor, o yüzden cam olması daha sağlıklı. mecitefendi markalı olanlar etkili ve güzel.
  • şişe devrilip çekmeceye dökülmüş, günlerdir nane nane nane nane uyuyorum(:
  • baş ağrısında işe yaradığını gördüm an itibari ile
  • eve fare gelmesin diye kapı eşiklerine sürmüştüm, değil fare, her türlü haşereden koruyan mucize.
hesabın var mı? giriş yap