• golf gibi bir balonu mat ettiğine hala inanamayan "tok" maklarlar var onlara * diyor ve ayrılıyorum.
  • günümüz fabrikasyon alternatiflerinin kullanıldığı otomobildir. mercedes a 180 cdi o kadar almandır ki motoru renault'tur.
  • son kasası yok satmaktadır. gerçekten yoktur. bayilerde sıra vardır. evet şaşırtıcı ama gerçek. golf ya da focus ile kıyaslanması normal sonuçta rakipleri bu markalar. sizin referans alacağını bir iki husus var zaten. bunlardan birincisi kendiniz. gidersiniz hepsine binersiniz. test sürüşü bedava. ikinci husus uzman görüşleri. bu maddeleri bir araya getirince zaten şu an daha iyisi yok.
  • son kasası yok satmaktadır. gerçekten yoktur.
    çıkalı kaç ay oldu trafikte toplasan 5 tane anca görmüşümdür. kasa görünüş olarak güzel ve eski nesil şase kullanmaktan vazgeçtikleri için yaklaşık 200 kg hafifletmeyi başarmışlar, bu vw golf'ün 2004 yılında başardığı bir şeydi :)

    ayrıca servisleri pahalı bir markanın aracıdır. opel denilince insan biraz daha rekabetçi fiyatlar bekliyor ama maalesef hem araç fiyatları hem de servis giderleri bir hayli yüksek. sonuç olarak satılmamasına pek şaşırmıyoruz.

    eski nesil 2000 yılı civarı astra ve vectra'nın yerini hiçbir zaman dolduramayacaklar.
    ilave olarak, daha 8bin km iken kullandığım corsa'nın benzin göstergesi çalışmıyordu, astra j nin de kendine has sorunları mevcut bu yüzden sorunsuzluk anlamında güven veremiyor.
    hacı hangi kafayla yapıyosunuz bu arabaları?

    afl far efsane ona lafım yok ama gerisi opel mi, at çöpe...

    edit: beklenen mal geldi :)
  • satmadığını, tutmadığını idda eden arkadaşlar odd'nin internet sitesinden satış rakamlarını inceleyebilirler.

    ülkemizde c sınıfında en çok satan hatchbak olan golf ile kıyaslandığı için ikisinin son 2 aydaki satış rakamlarını yazayım, gerisine bakarsınız:

    astra: 1.148(mayis) 1.354(haziran)
    golf: 1.895 1.595
  • donanımlarıyla mest etmiş arabadır.
  • yakın zamanda 1.4 turbo manuel şanzıman'lı halini test ettiğim araç.

    baştan söyliyeyim makina çok agresif, devir aralıkları yeterli, araba sert mizaçlı öyle ki, sport moduna almasanız bile size öyle ahım şahım bir süspansiyon desteği sunmuyor. sonuç olarak yolda gördüğünüz en ufak çukurdan kaçmanız gerekiyor, tabii süspansiyonlardan öyle pat pat sesi gelmese de pıt pıt da etmiyor, anlicağınız arabayı agresif kullansanız n'oluyo lan biraz yavaş kullan ! diyor.
  • 1.4 benzinli turbo olanı diğer markaların spor diye piyasaya sürülen modelleriyle neredeyse aynı güce sahip otomobil. 150 beygirlik ve 250 nm tork üreten bu model sınıfının en iyi yol tutan araçlarından biri olup sanki araba ray üzerinde ilerleyen bir trende gidiyormuş hissi yaratıyor.
  • 2004 model 4. kasa volkswagen golf'ü 9 seneden biraz fazla kullandıktan sonra sıfırına geçiş yaptığım araç.

    sınıfında bulunan hemen hemen bütün otomobillerin içine bindim, dışına baktım, beğendiklerimle test sürüşü yaptım ve sonunda opel astra'nın dynamic 1.4 benzinli otomatik versiyonunda karar kıldım.

    açıkçası aklım golf'ün yeni kasasına doğru gidiyordu, bütçem highline'a el vermiyordu ve comfortline gibi liste fiyatı 84bin olan bir araçta park sensörü ve anahtarsız girişin olmamasına çok kızmıştım.

    yolda bile görmediğim bir aracı sırf galeride beğenip alacağımı düşünmemiştim, bana araç için önden hayaller kurarsın, "benim olsa" dersin, sonunda da gider alırsın gibi geliyordu. ama en üst modeli excellence'ten hiç eksik kalmayan dynamic versiyonunun fiyatını ve sıfır faiz seçeneklerini görünce, bir anda satın alma sözleşmesini imzalarken buldum kendimi.

    öyle uzun uzadıya torktur, savrulmadır yorumlayamayacağım, o kadar çok araç kullanmış sayılmam. ama 97 tasarımı bir arabadan 2016 modele geçince uzay gemisine binmiş gibi oluyor insan. bluetooth ile telefonda konuşmak bile efsane gibi geliyor. ama bu yeni özelliklerden en çok anahtarsız girişi, park sensörlerini, takip mesafesi göstergesini sevdim. bütün bunları barındıran bir araç için fiyatı çok çok iyi geldi.

    bu arada tasarımıyla ilgili kötü yorumları gülerek okudum, çünkü bu inanılmaz subjektif bir konu. ben iç tasarımını da, önünü de, arkasını da çok ama çok beğendim. neptün mavi denilen rengi de güzelliğine güzellik katıyor.

    tabi daha 250 km oldu, umarım mutluluğumuz bozulmaz.
hesabın var mı? giriş yap