• dershanelerin kapatılması ile ortaya çıkan oluşum.
    sınıf mevcudu 16 kişiyi geçmeyecek.
    pazar günleri tatil.
    ders saati 15:00-18:00
    3 grup var fen matematik ve sosyal

    ayrıntılar için (bkz: yönetmelik)
  • (bkz: dershane)
  • anayasa mahkemesi'nden ayar yiyince işi yüzsüzlüğe vuran akp hükümetinin son icraatı. mevcut dershanelerin yeni adı.
  • (bkz: aynı bokun laciverdi) amaç nedir? kimse bilmiyor.
  • nam-ı diğer dershane. 2015 yılında yapılan mevzuat değişikliğiyle içeriği değişen, üniversite hazırlık kurslarına verilen yeni isim.

    son yapılan değişikliklerle dersler bilim gruplarına ayrılmış durumda. özel öğretim kursları da her bir binada sadece bir adet bilim grubu verebilecek şekilde ruhsatlandırılıyor. örneğin aynı binada sadece matematik grubu ya da sadece fizik grubu dersleri verilebiliyor. tüm derslerden hazırlık yapmak isteyen öğrenci bina bina gezerek eğitim alabiliyor.

    ruhsatlandırma sürecindeki zorlukları da dikkate alırsak, özel öğretim kursları devletin dershaneleri öldürmeme ama süründürme politikası olarak tanımlanabilir.
  • milli eğitimde dayısı olanların genellikle 'matematik kursu' adıyla açtığı ama sadece resmiyette bu adın geçerli olduğu kurumlar. her dersin verildiği bildiğimiz dersane sisteminden farksız hizmet yönünden baktığımızda.
  • vahşi kapitalizmin at sürdüğü çayırlardır. yasal olarak neredeyse tamamının büyük falsoları olmasına rağmen rüşvet ile, milli eğitimdeki tanıdıklar ile idare edilen, görmezden gelinen eğitim yuvaları(!)dır. şöyle özetleyeyim:
    şimdi adamın ya da kadının biri küçük de olsa bir öğretim kursu açar. tercihen ona sunduğu sikimsonik şartları kabul edebilecek tecrübesizlikte, işsizlikten kırılmış ya da yeni mezun birileriyle görüşüp asgari ücrete işi bağlamaya çalışır. çoğunlukla da başarır. çünkü içine tükürdüğümün devleti öğretmen atamak yerine kamyonlar dolusu polis almaktadır ve öğretmenler açıkta ya da vasıfsız işçi pozisyonlarında sömürülmektedir. neyse efenim, bu koşullarla bağladığı öğretmenlerin tek branş haricindekilere sigorta yap(a)maz, yapsa da öğretmen olarak değil fayansların arasındaki derz dolgu beyazlatıcısı filan olarak sigortalar. yemek vermez, bazıları yemek parası verir, bazıları da bir dürüm ayranlık nefis körleme parası... dışarda kendisinden milyon tane olduğunu bilen öğretmen kendisi işi almadığında yerine birinin gelecek olduğundan emin olduğundan mütevellit kabul eder. neyse dersler başlar sabah 8-9 gibi. sonra akşam olur ara sınıflar ve 12. sınıflar okuldan çıkarlar ve kuruma gelirler, çıkış saatlerini dolayısıyla derslerin bitiş saatlerini de hesaba katarsak akşam en iyi ihtimalle 7 - 7 buçuk civarı dersler biter. kazandığı iki kuruş parayla araba almanın hayalini bile zor kuran özel öğretim öğretmeni kişisi, hele ki büyük şehirlerden birindeyse, dönüş yolu için paçaları sıvar. toplu taşıma zulmüne rağmen hayatta kaldığı için kırık bir memnuniyetle saat 8 buçuk civarı evinin kapısına gelen öğretmen kişisi eve girer ve yemek yemek, dinlenmek, sosyal ihtiyaçları, eşi, varsa çoluk çocuk vb. yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeye çalışır. böyle bir hayat sürerken gün olur akşam çalışması diye 9'da 10'da çıkar işten, gün olur aldığı iki kuruş para geç verilir. sözleşmesi zaten 10 aydır. yazın nasıl geçineceğini düşünürken aşındırdığı yollarda senenin sonunu getirir. madden, manen kendi de tükenmiş olan öğretmen kişisi yaz tatili(!)ne çıkar. bütün bir seneyi daha bir sürü saçmalıkla geçiren öğretmen yazın ne yapacağını düşünür. daha anlatabileceğim onca şey var ki. ama özetleyeceğimi söylediğimden ötürü kısa tuttum.
    ve cidden özetle bu özel öğretim batakhaneleri, çalışanına en az şeyi verip ondan en fazla kazancı sağlamak ve bu kazancı çalışanlarına yansıtmak yerine kendi cüzdanını şişirmek ekseninde öğretmenini, öğrencinin ve velinin önünde ne kadar eğdirirse o kadar verimli bir iş çıkarmış olduğunu düşünen gebeşlerin elindedir.
    bunları biliyorum, buraları da okuyorum. sonra da burada öğretmenlere sallayan yazarlar, başlıklar görüyorum. azıcık düşünün yazarken ya da atanmış öğretmen\ atanmamış öğretmen ayrımını iyi yapın. bu sözüm yazarlara. özel öğretim sistemine ise patronları ve işleyişi başta olmak üzere şunu söyleyip entryimi sonlandırıyorum: alayınızın tıynetini gondikleyeyim !

    not: (bkz: özel sektör öğretmenleri sendikası) bu işlere el atacaktır artık. hep birlikte ve örgütlü hareketle şartlarımızı iyileştireceğiz.
  • "milli eğitim bakanlığı, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladı. bu kapsamda 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanunu'nda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir. örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitimi merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek."

    özel öğretim kursları kapatılıyor
  • sizin yapacağını yönetmeliği sikeyim . istiyorlar ki herkes aç kalsın.

    15 gün sonra özel öğretim kursunda işe başlayacaktım benim geleceğim ne olacak
  • yönetmelikteki başka bir açığa yönelirler. bu ülkede her sene, 2,5 milyon kişi üniversite sınavına hazırlanıyor. bu rant varken, yönetmelik değişikliğini kimse dinlemez. gerekirse, özel halk eğitimi merkezi açarlar.
hesabın var mı? giriş yap