• lubomir benes ve vlademir jiranek'in yarattığı, aralıklarla filme alma yöntemi ile çekilen çekoslovak animasyon serisi. adını pat ve mat adındaki iki tamirci komşudan almaktadır. 1979 ile 2003 yılları arasında 78 bölüm çekilmiştir.
  • gayet masum iki komşunun tamir maceralarını anlatan seri. absurd animasyongillerden.
  • çek yapımı animasyon serisi. tatlı mı şeker iki arkadaşın maceralarıyla renklendirdiği yaşam şekline imreniveriyorsun farkına varmadan. hele ki http://www.youtube.com/watch?v=td-pkqc2rl8
  • 1976 gösterime başlamış, hala da devam eden çok beğendiğim çek animasyon serisi.

    7-8 dakikalık bölümlerde evlerine tadilat, tamirat v.b. şeyler yapmak isteyen iki komşunun maceralarını anlatır.

    https://youtu.be/fdsdccj_0iq
  • 1,5 saat bıkmadan izlediğim animasyon serisi. üstün zeka, mantıksızlık ve yeteneği bir arada biraz zor görürsünüz.
  • türkiye'de çoğu insan tarafından bilinmeyen animasyon serisi.
    bu yaşta bile hâlâ hiç bıkmadan oturup izleyip gülmekten yarılabiliyorum. meşhur tema müziğini duyunca bile yüzümde bir tebessüm oluşuyor. içinde hiç diyalog, hakaret, küfür vs. olmadığı için çocuklara gönül rahatlığıyla izletilebilir.
    keşke günümüzde de bu kadar basit ve sağlıklı yapımlar olsaydı.
  • 1976'dan beri çekilen, stop motion tekniğiyle üretilen, çok eğlenceli bir çek animasyon serisi. bir bölümün çekilmesi 3 ayi bulabiliyormuş.

    avrupa, orta doğu, asya ve latin amerika'da sayısız ülkede yıllardan beri yayınlanmakta, türkiye'de de gösterilse çok popüler olacağına eminim.

    küçük bir anektod; soğuk savaş yıllarında çekoslovakya'da bazı izleyiciler pat ve mat'ın kırmızı ve sarı kazaklarının sovyet rusya ve çin'i temsil ettiğini, ve sakarlıklarıyla dolaylı yoldan bu ülkelerle dalga geçtiğini iddia ederek şikayette bulunur. komünist hükümetin uyguladığı sansür üzerine de 1979 - 1985 arası kahramanlardan mat'a gri kazak giydirilir.
  • bölümlerinden bir kesiti karadeniz ağzı ile dublajlanmış olan animasyon. karakterlerin sadece düz mantıkla hareketi, taktıkları balıkçı bereleri gibi ayrıntılar bizdeki laz inşaat ustası kavramı ve seslendirenin harika performansı ile birleşince harika bir uyum çıkmış ortaya.

    link
  • sinir krizi geçirtme garantili izlediğim en uyuz animasyon.
  • sözlükte bu kadar az bilinmesine şaşırdığım animasyon serisi. bu zamana kadar ben de farketmemişim ama çok komik, çok orijinal bir seri. izlemekten kendimi alıkoyamıyorum. baya sarıyor. gidip biraz daha izleyeyim. :-)
hesabın var mı? giriş yap