• ing. mezuniyet sonrasi calisma izni.
    abd ve kanada gibi ulkelerde uluslararasi ogrenci statusunde bulunan ogrencilere egitimleri sonunda bulundugu ulkede deneyimlerini pekistirmeleri icin sunulmus sozde firsattir. sozde dememdeki kastim size okulunuz biter bitmez (son sinav tarigi yada notlarin acildigi tarihi vererek ki nasil bunun bir kriteri var anlamis degilim) sizden 90 gun icinde is bulma suresi verilir. eger 90 gunu astiysaniz birsey olmaz diye dusunmeyin zira 90 gunu gecen bircok kisiye red cevabi bir guzel verilebiliyor. yani bu konuda hic de esnek degiller. yapmaniz gereken okul bitmeden is aramaya baslamak. kanada icin linkler:

    http://www.ci.gc.ca/…nglish/study/work-postgrad.asp
  • kanada icin basvurularin sonuclandirilmasi 4-5 haftayi bulmaktadir.
  • kanada ici yanit suresi, basvurulan doneme gore degismekte olup; su an 58 gun icerisinde sonuc alinan mezuniyet sonrasi calisma izni.

    suradan york universitesi'nin yayinladigi basvuru rehberi tadindaki videoyu izleyerek, kolaylikla kendiniz basvurabilirsiniz. bu islem icin acentalara para sacmaniza gerek yok. dikkatli bir sekilde formu doldurup, gerekli belgeleri yukledikten sonra dertsiz tasasiz basvurunuzu tamamlamis olursunuz.

    (bkz: pgwp)

    duzeltme: imla.
hesabın var mı? giriş yap