• macaristan'da eğitim gördüğü sırada, azerbaycan bayrağına hakaret eden arkadaşı ermeni subayın kafasını baltayla ezerek öldüren azeri bir subay. macaristan yargısı müebbet hapse mahkum etmiş. milliyetçi azeriler galeyana gelmiş.

    http://www.wowturkey.com/…orum/viewtopic.php?t=7358

    edit: -tendra van case- (#9516025) abi bayrağa hakeret olayı azerilerin bu işi kendilerince haklı/doğru gösterme çabasından ibaret bir durum. mahkeme kayıtlarında da daha önce aralarında herhangi bir diyalog geçmediği belirtilmişti zaten. gurgen'in öldürülmesinin tek nedeni ermeni olmasıydı.
    (31.08.2012 22:06:50)
  • daha 14 yaşında bakü’deki cemşid nahçıvanski harp okulu'na kaydolan ve başarılı olduğu için türkiye'ye gönderilip, izmir maltepe askeri lisesi, ankara kara harp okulu, ardından da 1 sene istanbul’da türk silahlı kuvvetleri’nde staj yapmış azerbaycan milli kahramanı. peki çoğumuzun adını bile duymadığı bu kahraman neden başarılı kariyerini bırakıp ermeni subayı öldürdü. hem de baltayla! yoksa savaşta ölen yakınlarına hakaret mi etmişti ermeni subay, yoksa hassasiyetlerine mi dokunmuştu? peki ya siz? annenizi yada babanızı bir katliamda işkence veya tecavüz ile kaybetseniz, yada kardeşiniz sakat kalsa, bunu yapanları savunan ve sizi bu konuda tahrik eden bir düşman subayına güler yüzlü mü davranırdınız? soru basit.

    http://ramilsafarov.info/
  • baltayla katlettigi ermeni subayin mensup oldugu ordu, uluslararasi hukuka gore azerbaycan topraklarini isgal ettigi icin katil olmadigi one surulen cani.

    tamam avrupa'daki mahkemeler konu muslumanlar olunca iki yuzlu davranabiliyor amenna ama sen kalkar da eli kanli bir adami, sirf bu adam seninle ayni cenahtan diye, maktulun sucu uzerinden aklamaya kalkarsan ona da gulerim dogrusu. en basitinden, uluslararasi hukuka gore biz de kibris'i isgal ediyoruz. o zaman rumlar da gelsin bizim "tahrikci" subaylarimizi uykularinda baltalasinlar oyleyse. bu mudur adalet? bu mudur hukuk?
  • macaristan tarafından azerbaycan'a iade edilmiş katil. azerbaycan'da hapis yatmayacağı, aksine milyon dolarlar arasında sefa süreceği bu kadar açıkken avrupa birliği üyesi sözüm ona bir hukuk ülkesi tarafından serbest bırakılmasının nedenini herkes az çok tahmin edebiliyordur herhalde. paranın adalete karşı olan gücünü görmek bakımından ibretlik bir durum.

    gece uyuyan bir askerin başını baltayla kesen bir katilden kahraman yaratmaya çalışan herkesin gözü aydın.
  • odlar yurdu azerbaycan'ına tanrı'ya şükür sonunda kavuşmuş vatan evladı, türk komutanıdır. bu veten sana oğul dedi ramil seferov.
  • kayıtsız şartsız katildir. savunanların anahtar sözcükleri belli "tahrik, vatan, kahraman" valla bu tarz örnekler 1915'te de ne tür vahşetlerin yaşanmış olabileceğine dair fikir veriyor.
  • azadlıq xeberi üzüme tebessüm salan ay oğlan.

    geçmiş olsun dediğim, özgürlüğüne kavuşmuş türk askeri.
  • bu adamı kahraman olarak gören zihniyet, hiç şüphe yoktur ki pkk'lı peşmergeleri de "dava adamı" olarak görüyordur. ha uykuda baltalamışsın ha yoluna mayın döşemişsin...

    savaş dediğiniz bokun bile bir onuru olmalı...

    edit: pekekekekeliler rahatsız olmuş, canlarım benim aynı bokun laciverdisiniz de haberiniz yok =)
  • norveç'te yargılanıp ömür boyu hapis almış gibi sürekli anders behring brievik örneği veriliyor. ulen norveç avrupa birliği'ne üye bile değil. en ağır hapis cezası 21 yıl. macaristan ve norveç iki ayrı ülke, ayrı ayrı kanunları var. neyin kıyası yapılıyor anlamak mümkün değil. hayvani hisle tasarlayarak adam öldürmüş ve macaristan hukukuna göre müebbet almış, ki buna rağmen muhtemelen salınacağını bile bile herifi iade etmişler.

    bir de insanın aklına ab'nin iki yüzlü oluşundan bahsedenlerin yaşadığı ülkelerde kepçeyle adalet dağıtıltığı düşüveriyor ki vay bana vaylar bana.

    (bkz: yargının siyasallaşması/@jaguar)
    (bkz: bağımsız yargı/@jaguar)
hesabın var mı? giriş yap