• bahar 2009 döneminde bilkent üniversitesi fae birimine katılan öğretim görevlisi. hong kong üniversitesi mezunudur, hollanda asıllı güney afrikalıdır.

    bahar 2009 döneminde kendisinden aldığım eng101 dersinde bolca muhabbet edebilme şansı bulmuştum; bu yüzden buz gibi havada sigara içtiğini biliyorum. ayrıca dersleri çok rahat işler; gerek masaya oturur, gerek öğrencileriyle taşak geçer. bizim sunum yaptığımız gün kendisi de bir öğrenci gibi sunum yapmıştı. benim aldığım dönemki dersin konusu da kapitalizm ve alternatiflerine dayalı olduğundan kendisinin sunuma anarşi hakkındaydı. koyu bir anarşist olduğunu böylece öğrenmiştim - ki bana ispanya'da bir dönem anarşinin gayet güzel bir şekilde uygulandığı bilgisini veren de kendisidir. ayrıca anlattığına göre ingiltere'de yapılan bir eylem sırasında protestocu olarak polisten güzelce bir dayak da yemiştir.

    ingilitere ve hollanda kraliçelerini sevmez; özellikle hollanda kraliçesinin sahibi olduğu shell'den nefret eder - ya da sadece bize öyle bir şey hissettiğini gösterdi. kısaca söylemek gerekirse kafa adamdır, dersi ve kendisi rahattır, bilkent'te iseniz tanışmanız, konuşmanız, mümkünse ders almanız tavsiye edilir.

    sonradan gelen edit: bilkent'ten ayrılmış olduğunu öğrendim, üzüldüm.
  • eng 101 dersi ile tanıdığım inanılmaz kafa ve bilgili insan. ilk sınıflar olarak her şeyimiz zaten hazır geliyor bir tek okula gelip ingilizce hocası seçmek kalmış. hiçbir şey haberim de yok son gün geldim, herkes de dolu. bir tek robert ile başka bir hoca kalmış. yabancı iyidir diyerekten seçtik ve iyi ki de seçmişiz.

    tunalı ringinde defalarca sarhoş olarak görülmüş, bununla yetinmemiş bir gün okula gözü mor gelmişti. derste çok rahattı. bana essay yazmayı öğreten adamdır. olur da bir gün türkiye sınırlarında tekrar çalışmaya başlarsa ve ulaşabileceğiniz bir noktadaysa ne yapın ne edin bu adamla tanışın.
hesabın var mı? giriş yap